Akita

Akita floor
Japan

De Akita werd in de provincie Akita op Honshu-eiland ontwikkeld. Eerst heette hij Akita Matagi (hond die op beren jaagt). Het is een middelgrote jachthond. De voorouders van de Akita waren misschien Chinese rassen die later met Mastiff en de Tosa werden gekruist. De Akita werd lange tijd als een jachthond op groot wild gebruikt, en voor hondengevechten. Het ras begon in de vergetelheid te raken, maar maakte een verbazingwekkende comeback toen het werd aangewezen als onderdeel van het natuurlijk erfgoed van Japan. De Akita, de grootste Japanse Keeshondensoort, wordt nu vrijwel alleen als gezelschapshond gebruikt. Als je een hond wilt die bij wijze van spreken voor je kruipt, ben je bij de Akita aan het verkeerde adres. Hij is argwanend tegenover vreemden en behoorlijk waaks maar hij blaft weinig.

Rasbeschrijving Akita

 • Ras afkomst: Japan
 • Andere rasnamen: Akita Japanse, Akita

Uiterlijke kenmerken van de Akita

Waakhond. Gebruikshond: politiehond, geleidehond, reddingshond. Gezelschapshond.

Aziatische Keeshonden en soortgelijken

Het karakter van de Akita

Deze robuuste, krachtige en zeer moedige hond is onafhankelijk en trots, maar rustig. Hij is volgzaam, waardoor hij een uitstekend gezelschapshond is, makkelijk in de omgang. Deze buitengewone waak-hond is argwanend tegenover vreemden en altijd waakzaam, maar hij blaft zelden. De Akita heeft een alfa-persoonlijkheid en kan daarom moeilijk met andere honden samenleven. Consequente maar zachtaardige opvoeding is vereist.

Kleur

Rood, sesam (rood haar met zwarte punt), gestroomd en wit. Alle kleuren behalve de witte moeten urajiro zijn (witachtig haar op de zijkant van de snuit, op de wangen, onder de kaak, op de keel, voorborst, onderlijf, onderkant van de staart en binnenkant van de benen).

Lichaam

Lang. Dikke, gespierde hals zonder keelhuid. Diepe borst. Ribben enigszins gewelfd. Buiklijn goed opgetrokken. Brede, gespierde lendenen. Rechte, stevige rug.

Schofthoogte

Reu: 67 cm (64 tot 70 cm). Teef: 61 cm (58 tot 64 cm).

Gewicht

30 tot 50 kg.

Type

Aziatische Keeshonden en soortgelijken

Hoofd

Sterk. Breed voorhoofd. Opvallende stop met duidelijk zichtbare groef op het voorhoofd. Rechte neusbrug. Matig lange, sterke snuit. Strakke lippen.

Ogen

Klein, bijna driehoekig. Donkerbruin van kleur.

Oren

Klein, dik, driehoekig, met licht afgeronde punten. Rechtop en naar voren gericht.

Vacht

Kort, hard, recht. langer op de schouders en romp. Nog langer op de staart. Dichte, zachte ondervacht.

Poten

Dikke, ronde, compacte, gesloten, gewelfde voeten. Krachtige benen met zware botten.

Staart

Hoog aangezet. Dik Strak gekruld over de rug gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Akita past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Akita past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Trail 4300

  Sporting Trail 4300

  Je hond blijft ervoor gaan, toch? Of heb je het idee dat hij tijdens de inspanning meer energie kan hebben? Sporting Trail 4300 van ROYAL CANIN® geeft niet alleen direct energie vanaf het begin, maar draagt ook bij aan het langdurige uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Adult natvoer

  Maxi Adult natvoer

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult Wet van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Akita

Naam Voorkomend in Nederland
1. Yuna
3.2%
3.2%
2. Indy
2.4%
2.4%
3. Bella
1.6%
1.6%
4. Kyra
1.6%
1.6%
5. Daigo
1.6%
1.6%

Akita baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Akita. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Akita fokker of kennel.

Heb je al een Akita pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Akita het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies