Alaskan Malamute

Alaskan Malamute floor
Verenigde Staten

Eeuwenlang was de Alaskan Malamute onontbeerlijk voor de oorspronkelijke bewoners van Alaska. Hij werd genoemd naar de Mahlemuts, een Eskimostam. Deze Eskimostam heeft dit ras ontwikkeld en gebruikt om op Kariboe te jagen en het kamp te bewaken. De Alaskan Malamute is weliswaar niet zo snel als de Husky, maar kan wel zwaardere lasten trekken, waardoor hij de reputatie van de sneeuwtrein van het noorden heeft gekregen. Het ras werd door de American Kennel Club in 1935 erkend. Hoewel de Alaskan Malamute erg lief is voor kinderen en ook inbrekers hartelijk welkom heet, zijn veel mensen bang voor hem. Dat komt doordat hij op een wolf lijkt. Deze Amerikaanse sledehond is vriendelijk voor mensen, maar kan dominant zijn naar soortgenoten. De Alaskan Malamute heeft veel lichaamsbeweging nodig.

Rasbeschrijving Alaskan Malamute

 • Ras afkomst: Verenigde Staten

Uiterlijke kenmerken van de Alaskan Malamute

Sledehond (zware lasten trekken over grote afstanden). Gezelschapshond.

Sledehonden

Het karakter van de Alaskan Malamute

Deze robuuste, kalme en standvastige hond heeft een groot uithoudingsvermogen. Hoewel hij heel onafhankelijk is, is hij niet zo uitbundig als de Husky. Hij is speels, aanhankelijk en zacht met kinderen, waardoor hij een uitstekende gezelschaps-hond is. De Alaskan Malamute is een slechte waakhond omdat hij zelden blaft, niet agressief en erg sociaal is. Zijn groepsinstinct is nog sterk en hij is nogal dominant tegenover andere honden. Met een consequente opvoeding moet al op jonge leeftijd ge-start worden.

Kleur

Nuances van lichtgrijs tot zwart, of nuances van sabel tot rood. Kleurcombinaties in de ondervacht zijn acceptabel. Als enkele kleur wordt alleen wit goedgekeurd. Wit is altijd de overheersende kleur op het onderlichaam, voeten en delen van benen en gezicht.

Lichaam

Compact en goed gespierd. Sterke hals. Goed ontwikkelde borstkas. Rechte rug.Stevige, gespierde lendenen.

Schofthoogte

Reu: 63,5 cm. Teef: 58,5 cm.

Gewicht

Reu: 38 kg. Teef: 34 kg.

Type

Sledehonden

Hoofd

Breed en sterk. Brede schedel. Lichte stop. Sterke, massieve snuit. Zwarte of bruine neusspiegel in rode honden. Nauwsluitende lippen.

Ogen

Amandelvormig, schuin in de schedel geplaatst. Bruin. Blauwe ogen zijn een dis-kwalificerende fout.

Oren

Middelgroot, driehoekig, staan ver uit elkaar. Rechtop gedragen.

Vacht

"Dik, grof; nooit lang of zacht. Het haar is langer op de schouders, hals, bovenop de rug, croupe, dijen en staart. Dichte, wollige, vettige ondervacht is 2,5 tot 5 cm lang."

Poten

Grote, compacte dikke voeten. Krachtige benen met zware botten.

Staart

Rijk behaard. Over de rug gedragen, maar niet in een dichte krul.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Alaskan Malamute past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Alaskan Malamute past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Alaskan Malamute

Naam Voorkomend in Nederland
1. Kay
2.2%
2.2%
2. Kaya
2.2%
2.2%
3. Snowy
1.6%
1.6%
4. Bijeh
1.6%
1.6%
5. Chena
1.6%
1.6%

Alaskan Malamute baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Alaskan Malamute. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Alaskan Malamute fokker of kennel.

Heb je al een Alaskan Malamute pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Alaskan Malamute het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies