American Wirehair

American Wirehair floor
Verenigde Staten

De American Wirehair is een wat grotere kat met een erg actief en speels karakter. Dit ras heeft veel bewegingsruimte nodig om zijn energie kwijt te kunnen. De American Wirehair valt op door zijn aanhankelijke karakter en de krul in de (snor)haren. De vacht is eenvoudig te verzorgen

Middelgroot. Gewicht: 3,5 tot 7 kg. Afgezien van de vacht is de rasstandaard hetzelfde als die van de American Shorthair, zijn voorouder.

Rasbeschrijving American Wirehair

 • Ras afkomst: Verenigde Staten
 • Andere rasnaam: Amerikaanse Draadhaar

Het karakter van de American Wirehair

Deze fors gebouwde, zeer actieve, behendige en speelse kat heeft de nodige beweging nodig om zijn tomeloze energie kwijt te kunnen. Een sociale, liefdevolle en aanhankelijke kat met een goed karakter, net als de American Shorthair. De verzorging is eenvoudig. Wekelijks borstelen en kammen.

Lichaam

Middelgroot tot groot. Brede borst. Gemiddeld beendergestel en krachtig spierstelsel.

Hoofd

Van gemiddelde grootte, breed en tamelijk rond. Afgeronde schedel. Prominente jukbeenderen. Uitgesproken katerwangen bij volwassen katers. Vierkante, goed ontwikkelde snuit. Lichte pinch (u). Tamelijk korte neus met een zachte holle glooiing (lichte stop). Een vierkante, goed ontwikkelde kin.

Ogen

Grote, ronde, expressieve ogen die ver uit elkaar staan. Een harmonie tussen de kleur van de ogen en die van de vacht is gewenst.

Oren

Middelgroot, niet te open aan de basis, met afgeronde uiteinden, ver uit elkaar staand.

Vacht

Een korte, regelmatige en dichte vacht. De haren voelen stug aan, zijn golvend en eindigen met een klein haakje. De snorharen en het haar in de oren zijn ook gekruld. Alle kleuren zijn erkend, met uitzondering van chocolate, lilac en colourpoint (n) en cinnamon en fawn.

Poten

Gemiddelde lengte en dikte van de beenderen, goed gespierd. Middelgrote, ronde voeten (n). Kleine ovale voeten (u).

Staart

Lengte in verhouding met het lichaam. Breed van de aanzet tot het afgeronde uiteinde. Wordt bijna op één lijn gedragen met de rug.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw American Wirehair past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw American Wirehair past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Appetite Control Sterilised

  Appetite Control Sterilised

  Je gesteriliseerd/gecastreerd kat is tevreden, toch? Of blijft ze maar zeuren om eten terwijl ze echt genoeg krijgt? Appetite Control Sterilised van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om je kat langer een verzadigd gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised 7+

  Sterilised 7+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen? En haar nieren, hoe zit het daarmee? Sterilised 7+ van ROYAL CANIN® is een voeding op maat voor je gesteriliseerde/gecastreerde kat. Het draagt bij aan het behoud van een gezond gewicht en het ondersteunt de nieren.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised 37

  Sterilised 37

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen? Sterilised 37 van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je volwassen gesteriliseerde of gecastreerde kat. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de American Wirehair

Naam Voorkomend in Nederland
1. Pip
3.8%
3.8%
2. Beau
1.9%
1.9%
3. Beauty
1.9%
1.9%
4. Beertje
1.9%
1.9%
5. Bella
1.9%
1.9%

American Wirehair baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een American Wirehair. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende American Wirehair fokker of cattery.

Heb je al een American Wirehair kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw American Wirehair het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens