Argentijnse Dog

Argentijnse Dog floor
Argentinië

De Dogo Argentino werd in Argentinië gefokt door de gebroeders Martinez in het begin van de twintigste eeuw. De vechthond van Cordoba, werd als uitgangspunt genomen. Bloed van de Mastin de Los Pyreneos, de Pyrenese Berghond, de Duitse Dog, de Bordeaux Dog, de Boxer, de Mastiff, de Engelse Bulldog, de Pointer, de Ierse Wolfshond werd ingebracht om een veelzijdige hond te verkrijgen: een hond geschikt voor de jacht, het gevecht, als waakhond etc. Een eerste standaard werd in 1928 opgesteld en door de Argentijnse kynologen-vereniging in 1965 erkend. De F.C.I. stelde in 1973 een rasstandaard op en erkende in 1975 het eerste en enige ras van Argentijnse oorsprong.

Rasbeschrijving Argentijnse Dog

 • Ras afkomst: Argentinië
 • Andere rasnamen: Argentijnse Dog Dogo, El Perro de Presa Canario

Uiterlijke kenmerken van de Argentijnse Dog

Jachthond (groot wild: everzwijn, poema..). Gebruikshond: politie, leger, douane, reddingshond, blindengeleidehond. Waakhond. Gezelschapshond.

Molosser Dogtype

Het karakter van de Argentijnse Dog

De Dogo Argentino is uiterst robuust, actief, energiek, behendig en moedig. Hij is rustig, kalm, aanhankelijk, gehoorzaam houdt van gezelschap en stelt het contact met zijn baas op prijs. Hij blaft bijna nooit. De Dogo Argentino kan agressief en dominant jegens soortgenoten zijn. Wanneer hij zijn territorium bewaakt dwingt hij ontzag af. Hij heeft een consequente, maar zachte opvoeding nodig omdat het een gevoelige hond is.

Kleur

Wit. Iedere gekleurde aftekening is ongewenst en kan tot diskwalificatie leiden.

Lichaam

Krachtig zonder een zware indruk te geven. Stevige, gewelfde hals. Brede borst. Ruime en diepe borstkas. Stevige rug.

Schofthoogte

Reuen: 62-68 cm. Teven: 60-65 cm.

Gewicht

40-50 kg.

Type

Molosser Dogtype

Hoofd

Molosser type, sterk, scherpe contouren, vierkant. Massieve en convexe schedel. De huidplooien op het voorhoofd zijn goed te zien. Licht holronde snuit. Krachtige kaken.

Ogen

Donker of hazelnootkleurig.

Oren

Hoog aangezet, half of geheel opgericht, driehoekig. Eventueel gecoupeerd.

Vacht

Kort, dicht en dik.

Poten

Voorpoten zijn lang en recht. De achterpoten goed gespierd. De voeten eerder ovaal. Gewelfde tenen.

Staart

Lang en dik, afhangend.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Argentijnse Dog past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Argentijnse Dog past .

 • Hepatic (natvoer)

  Hepatic (natvoer)

  Heeft je hond leverproblemen? Is zijn leverfunctie niet optimaal? Bij leverproblemen kan je dierenarts de speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de leverfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Satiety Weight Management

  Satiety Weight Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Argentijnse Dog

Naam Voorkomend in Nederland
1. Branco
2.2%
2.2%
2. Luna
2.2%
2.2%
3. Boelli
2.2%
2.2%
4. Diezel
1.1%
1.1%
5. Dino
1.1%
1.1%

Argentijnse Dog baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Argentijnse Dog. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Argentijnse Dog fokker of kennel.

Heb je al een Argentijnse Dog pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Argentijnse Dog het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies