Australian Labradoodle

Australian Labradoodle floor
Australië

De Labradoodle of Labradoedel is (nog) niet officieel erkend. Het is een kruising tussen een Labrador en een Poedel (Poodle in het Engels). De Labradoodle combineert intelligentie en werklust met een leuk uiterlijk. Hij heeft een vacht die weinig verhaart en een bruisend karakter. De Labradoodle wordt gebruikt als hulphond maar is ook een sportieve gezinshond. Hij is in 1989 ontstaan uit een kruising tussen de Koningspoedel en de Labrador. Hij wordt vaak gebruikt als blindengeleidehond en een plezierig gezelschap.

Rasbeschrijving Australian Labradoodle

 • Ras afkomst: Australië
 • Andere rasnamen: Australische Labradoodle, Labradoodle

Uiterlijke kenmerken van de Australian Labradoodle

Hulphond, (blinden)geleidehond, gezelschapshond

Het karakter van de Australian Labradoodle

"De Australian Labradoodle is vrolijk, zachtaardig, intelligent en vriendelijk voor zowel mensen als dieren. Het is een hond met een bruisend karakter en gevoel voor humor. Hij heeft een sterke ""will to please"", is makkelijk te trainen en sportief. "

Kleur

In diverse kleuren.

Lichaam

Compact, de verhouding hoogte-lengte is 10 tot 12

Schofthoogte

Van 54 tot 65 cm.

Gewicht

Tussen de 25 en 35 kg.

Hoofd

Het hoofd is meer stomp dan spits.

Ogen

Grote expressieve ogen met opvallend lange wimpers.

Oren

Hangende oren, ooraanzet ter hoogte van de ogen.

Vacht

"Er zijn twee soorten vachten; de fleece vacht en de wollen vacht. De fleece vacht is zacht en gemakkelijk in onderhoud. Deze vacht kan met krullen en ook golvend voorkomen. De wollen vacht vergt wat meer onderhoud; de vacht mag niet te dik zijn en valt makkelijk open. De Australian Labradoodle mag geen ondervacht hebben. De vacht valt niet of nauwelijks uit en ruikt niet. "

Staart

De staart wordt bij voorkeur laag gedragen

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Australian Labradoodle past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Australian Labradoodle past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Obesity Management

  Obesity Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Gastro Intestinal Low Fat (natvoer)

  Gastro Intestinal Low Fat (natvoer)

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Gastro Intestinal Low Fat

  Gastro Intestinal Low Fat

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding met een laag vetgehalte voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Australian Labradoodle

Naam Voorkomend in Nederland
1. Max
1.2%
1.2%
2. Jip
1%
1%
3. Lola
1%
1%
4. Pip
1%
1%
5. Luna
0.9%
0.9%

Australian Labradoodle baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Australian Labradoodle. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Australian Labradoodle fokker of kennel.

Heb je al een Australian Labradoodle pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Australian Labradoodle het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies