Australische Terriër

Australische Terriër floor
Australië

Deze kleine dondersteen lijkt een beetje op de Yorkshire Terriër. De Australian Terriër werd "down under" samengesteld uit verschillende Britse terriërrassen. Hij is net als zijn Britse soortgenoten uitermate geschikt om te jagen op konijnen, ratten en ander ongedierte. De Australian Terriër is klein, fel, brutaal en voor de duvel niet bang.

Rasbeschrijving Australische Terriër

 • Ras afkomst: Australië
 • Andere rasnamen: Australische Terriër, Aussie

Uiterlijke kenmerken van de Australische Terriër

Jachthond. Gezelschapshond.

Kleine Terriërs

Het karakter van de Australische Terriër

De Australische Terriër is een zeer levendige, moedige, vriendelijke en opge- wekte hond. Hij heeft een gelijk-matig maar typisch Terriër karakter. Een consequente opvoeding is nodig.

Kleur

Blauw, staalblauw of donker grijsblauw met intense tan aftekeningen op het gezicht, de oren, de onderzijde van het lichaam, het onderste deel van de ledematen, de voeten en rond de anus. Licht zandkleurig of rood.

Lichaam

Lang, fors gebouwd. Krachtige en licht gewelfde hals. Horizontale bovenlijn. Goed ontwikkelde borst. Matig diepe en brede borstkas. Goed gewelfde ribben. Sterke lendenen.

Schofthoogte

Ongeveer 25 cm.

Gewicht

3,6-6,3 kg.

Type

Kleine Terriërs

Hoofd

Lang. Vlakke schedel. Lichte stop. Sterke en krachtige snuit. Forse kaken.

Ogen

Klein, ovaal, wijd uit elkaar staand, donker bruin.

Oren

Klein, rechtopstaand, puntig, goed gedragen.

Vacht

Ongeveer 6 cm lang, stug en dicht. Korte, zachte ondervacht. De snuit, het onderste deel van de ledematen en de voeten bezitten geen lange haren.

Poten

Kort, goed beenderstelsel. Kleine, ronde, gesloten compacte voeten.

Staart

Rechtop gedragen maar niet op de rug.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Australische Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond een voeding op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Australische Terriër past

 • HT42d Small Dog

  HT42d Small Dog

  Je loopse of drachtige teef is gezond, toch? Of zou ze wel wat ondersteuning kunnen gebruiken tijdens de dracht? Speciaal voor kleine honden in de eerste fase van de voortplantingscyclus is er HT42d Small Dog van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
 • Small Dog Neutered Adult

  Small Dog Neutered Adult

  Is je kleine hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. En dus de voedselopname. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Small Dog Junior - van 2 t/m 10 maanden

  Small Dog Junior - van 2 t/m 10 maanden

  Je kleine pup is gezond toch? Een pup van een kleine hond maakt in korte tijd een extreme groei door. Je dierenarts kan in dat geval een speciale pupvoeding adviseren die licht verteerbare is en die voorziet in de energiebehoefte. Voor pups van 2 tot 10 maanden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Australische Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Australische Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Australische Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Australische Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Australische Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies