Australische Terriër

Australische Terriër floor
Australië

Deze kleine dondersteen lijkt een beetje op de Yorkshire Terriër. De Australian Terriër werd "down under" samengesteld uit verschillende Britse terriërrassen. Hij is net als zijn Britse soortgenoten uitermate geschikt om te jagen op konijnen, ratten en ander ongedierte. De Australian Terriër is klein, fel, brutaal en voor de duvel niet bang.

Rasbeschrijving Australische Terriër

 • Ras afkomst: Australië
 • Andere rasnamen: Australische Terriër, Aussie

Uiterlijke kenmerken van de Australische Terriër

Jachthond. Gezelschapshond.

Kleine Terriërs

Het karakter van de Australische Terriër

De Australische Terriër is een zeer levendige, moedige, vriendelijke en opge- wekte hond. Hij heeft een gelijk-matig maar typisch Terriër karakter. Een consequente opvoeding is nodig.

Kleur

Blauw, staalblauw of donker grijsblauw met intense tan aftekeningen op het gezicht, de oren, de onderzijde van het lichaam, het onderste deel van de ledematen, de voeten en rond de anus. Licht zandkleurig of rood.

Lichaam

Lang, fors gebouwd. Krachtige en licht gewelfde hals. Horizontale bovenlijn. Goed ontwikkelde borst. Matig diepe en brede borstkas. Goed gewelfde ribben. Sterke lendenen.

Schofthoogte

Ongeveer 25 cm.

Gewicht

3,6-6,3 kg.

Type

Kleine Terriërs

Hoofd

Lang. Vlakke schedel. Lichte stop. Sterke en krachtige snuit. Forse kaken.

Ogen

Klein, ovaal, wijd uit elkaar staand, donker bruin.

Oren

Klein, rechtopstaand, puntig, goed gedragen.

Vacht

Ongeveer 6 cm lang, stug en dicht. Korte, zachte ondervacht. De snuit, het onderste deel van de ledematen en de voeten bezitten geen lange haren.

Poten

Kort, goed beenderstelsel. Kleine, ronde, gesloten compacte voeten.

Staart

Rechtop gedragen maar niet op de rug.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Australische Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Australische Terriër past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Urban Life Adult Small Dog

  Urban Life Adult Small Dog

  Je stadshond is gezond, toch? Of zou hij in het stressvolle stadsleven met alle prikkels en uitlaatgassen wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Urban Life Adult Small Dog van ROYAL CANIN® is gspeciaal ontwikkeld voor je kleine stadshond. Het ondersteunt het herstelvermogen en verbetert het aanpassingsvermogen.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Agility 4100 Small Dog

  Sporting Agility 4100 Small Dog

  Je kleine hond is sportief, toch? Of heb je het idee dat je hond ondersteuning kan gebruiken bij zijn sportieve prestaties? Sporting Agility 4100 Small Dog van ROYAL CANIN® levert snel energie om de prestaties van je sporthond te optimaliseren.

  Bekijk productpagina
 • X-Small Puppy

  X-Small Puppy

  Je zeer kleine pup is gezond, toch? Of zou hij in de korte tijd dat hij erg hard groeit wel wat meer energie kunnen gebruiken? X-Small Puppy van ROYAL CANIN® helpt pups van zeer kleine honden de best mogelijke start te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Australische Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Australische Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Australische Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Australische Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Australische Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies