Balkanski Gonic

Balkanski Gonic floor
Voormalig Joegoslavië

Dit ras is ook bekend als De Srpski Gonic (Jugoslavenski Gonic), Balkan Brak of Serbian Hound. Het is afkomstig uit het voormalig Joegoslavië en wordt al zo’n 250 jaar onveranderd gefokt. Buiten Servië komt deze hond nauwelijks voor. Het is een middelgrote, robuuste brak met veel karakter. Hij kan het prima naar zijn zin hebben als gezelschapshond, mits zijn eigenaar niet als voornaamste hobby tv-kijken heeft.

Rasbeschrijving Balkanski Gonic

 • Ras afkomst: Voormalig Joegoslavië
 • Andere rasnamen: Balkan Jachthond, Servische Jachthond

Uiterlijke kenmerken van de Balkanski Gonic

Jachthond.

Lopende Honden

Het karakter van de Balkanski Gonic

De Balkanski Gonic is onvermoeibaar, volhardend in de achtervolging, levendig en heeft een angstig karakter Hij heeft een goed en zachtaardig karakter. Hij heeft een harde, vaak diepe blaf. Hij jaagt op haas, hert, wildzwijn en is een energieke speurder naar gewonde dieren. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Voskleurige of oranjerode ondergrond met zwarte mantel of rug. De zwarte mantel reikt tot de kop met een zwarte vlek aan weerszijde van de slapen.

Lichaam

Langer dan hoog. Licht gewelfde, zeer stevige hals zonder keelhuid. Zeer weinig gemarkeerde schoft. Brede lange borst. Ronde ribben. Lange en brede rug. Lang, stevig, iets hellend kruis. lets opgetrokken flanken.

Schofthoogte

Reu: 46 tot 54 cm. Teef: 44 tot 52 cm.

Gewicht

Tot 20 kg.

Type

Lopende Honden

Hoofd

Lang. Middelbrede schedel. Licht gewelfd hoofd. Goed geprononceerde wenkbrauwbogen. Lichte stop. Rechte neusbrug. Lange snuit. Goed ontwikkelde, droge en zwarte lippen.

Ogen

Ovaal, bruin, zwarte oogleden.

Oren

Middellang, plat tegen de wangen aan liggend. Vrij dik.

Vacht

Kort, vol, een beetje ruw, glanzend. Ondervacht.

Poten

Goed gespierd, krachtig. Ronde voeten. Gewelfde en gesloten tenen.

Staart

Stevig aan de wortel, geleidelijk dunner wordend naar de punt. Laag en iets sabelvormig gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Balkanski Gonic past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Balkanski Gonic past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Junior

  Medium Dog Neutered Junior

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Adult

  Medium Dog Neutered Adult

  Is je hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je gecastreerde hond heeft minder calorieën nodig terwijl de eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je middelgrote hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 1 Populaire namen voor de Balkanski Gonic

Naam Voorkomend in Nederland
1. Tommie
100%
100%

Balkanski Gonic baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Balkanski Gonic. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Balkanski Gonic fokker of kennel.

Heb je al een Balkanski Gonic pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Balkanski Gonic het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies