Basset Bleu de Gascogne

Basset Bleu de Gascogne floor
Frankrijk

De Basset Bleu de Gascogne is het laagbenige neefje van de Grand Bleu de Gascogne. Hij is een getalenteerde jachthond met een vriendelijk karakter. Dit ras wordt veel als meutehond gebruikt. Van nature is de Basset Bleu de Gascogne geen snelheidsduivel maar als hij de geur van een haas of konijn in de neus krijgt, wordt hij behoorlijk actief.

Rasbeschrijving Basset Bleu de Gascogne

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnamen: Bleu de Gascogne, Chien Bleu

Uiterlijke kenmerken van de Basset Bleu de Gascogne

Jachthond.

Lopende honden

Het karakter van de Basset Bleu de Gascogne

Alle variëteiten van de Bleu de Gascogne zijn zeer goede jacht-honden. Een fijne neus, mooi geluid, vurig en onvermoeibaar, past zich goed aan in de meute. - De Grand Bleu de Gascogne: massief, langzaam maar lang volhoudend, zeer fijn van neus, met een zeer luide en zware stem, zeer vastberaden in zijn manier van werken, zich instinctief aansluitend bij een meute of individueel jagend als een speur-hond. Hij wordt gebruikt voor groot wild (ree, wild zwijn) maar ook voor de haas. Hij dient om de honden van de lange jacht nieuwe moed te geven. - De Petit Bleu de Gascogne: levendig en actief, is geschikt voor de jacht op de meeste soorten wild. Hij wordt vooral gebruikt voor de korte jacht met het geweer. De haas is zijn meest geliefde wild. - De Griffon Bleu de Gascogne: verenigt de eigenschappen van zijn beide ouders: neus en geluid van de Bleu, moed en vasthoudendheid van de Griffon. Hij is zeer veelzijdig, is uitstekend geschikt voor het wilde zwijn, maar wordt ook gebruikt voor de korte jacht met het geweer op de haas. Hij jaagt heel goed in een meute en wordt zeer gewaardeerd in moeilijk terrein. - De Basset Bleu de Gascogne: heeft met de Bassethound de mooiste en luidste stem van alle Bassets, is actief en vlug. Hij jaagt uitstekend in een meute. Hij wordt gebruikt voor de korte jacht met het geweer op konijn en haas. Deze honden zijn zacht van karakter, aanhankelijk en zeer gehecht aan hun baas. Een consequente opvoeding is noodzakelijk.

Kleur

Geheel gevlekt (zwart en blond), waardoor een lei-steenkleurige zweem ont-staat. Soms kleinere of grotere zwarte vlekken. Meestal twee zwarte vlekken aan elke kant van het hoofd die de oren bedekken, de ogen omgeven en ophouden op de wangen. Zij raken elkaar niet op de top van het hoofd, maar laten daar een witte tussenruimte open. In het midden hiervan bevindt zich vaak een klein, ovale zwarte vlek die kenmerkend is voor dit ras. Twee meer of minder helder roodbruin (tan) gekleurde vlekken die zich boven de wenkbrauwbogen bevinden maken dat de hond er soms uitziet alsof hij vier ogen heeft. Sporen van deze roodbruine kleur bevinden zich ook op de lippen, aan de binnenkant van de oren, op de ledematen en onder de staart.

Lichaam

Krachtig. Goed ontwikkelde borst. Matig gewelfde ribben. Gespierde vlakke lendenen. Hals van gemiddeld dikte, licht gebogen. Sterk ontwikkelde keelhuid bij de Grand Bleu de Gascogne. Grand en Petit: vrij lange rug. Grand en Griffon: licht schuin aflopende achter-hand.

Schofthoogte

Reu: van 50 tot 57 cm. Teef: van 48 tot 55 cm.

Gewicht

Ongeveer 20 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Krachtig en lang. Schedel licht gewelfd, niet te groot. Stop weinig uitgesproken. Duidelijke achterhoofds-knobbel. Neusbrug recht of licht gebogen. Droge wangen, tamelijk hangende lippen. Brede neusspiegel.

Ogen

Ovaal. Bruin of donkerbruin.

Oren

Fijn, soepel, enigszins gedraaid, uitlopend in een lichte punt.

Vacht

Kort, tamelijk grof en dicht. Bij de Griffon is het hard, ruw en borstelig. Iets korter op het hoofd, vrij zware wenkbrauwen.

Poten

Voeten ovaal van vorm, tenen pezig en goed gesloten.

Staart

Goed aangezet, tamelijk sterk behaard, sabelvormig gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Basset Bleu de Gascogne past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Basset Bleu de Gascogne past .

 • Sterilised Wet

  Sterilised Wet

  Is je hond gesteriliseerd of gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de hormoonhuishouding. De behoeften van je hond kunnen hierdoor veranderen. Je hond heeft dan minder calorieën nodig. Met speciale Sterilised Wet natvoeding help je je hond op een gezond gewicht te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Urinary S/O Moderate Calorie (natvoer)

  Urinary S/O Moderate Calorie (natvoer)

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om zijn urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Dental Care Medium

  Dental Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of zou zijn gebit meer aandacht kunnen krijgen? Dental Care Medium van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het gebit verzorgt en tandsteenvorming helpt te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Basset Bleu de Gascogne

Naam Voorkomend in Nederland
1. Baron
20%
20%
2. Enzo
20%
20%
3. Kakkie
20%
20%
4. Noelle
20%
20%
5. Ravel
20%
20%

Basset Bleu de Gascogne baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Basset Bleu de Gascogne. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Basset Bleu de Gascogne fokker of kennel.

Heb je al een Basset Bleu de Gascogne pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Basset Bleu de Gascogne het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies