Basset Fauve de Bretagne

Basset Fauve de Bretagne floor
Frankrijk

Hoewel veel meutehonden er niet direct om bekend staan dat ze graag naar hun baas luisteren, is de Basset Fauve de Bretagne best bereid te gehoorzamen. Mits je het hem vriendelijk vraagt. Deze grote ruwharige hond heeft een minder lang lichaam dan veel andere bassets en is behoorlijk ondernemend. Eigenaren doen er goed aan rekening te houden met het ondernemende karakter.

Rasbeschrijving Basset Fauve de Bretagne

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnamen: Basset Fauve de Bretagne, Griffon Fauve de Bretagne

Uiterlijke kenmerken van de Basset Fauve de Bretagne

Jachthond.

Lopende honden

Het karakter van de Basset Fauve de Bretagne

De Grote Fauve de Bretagne heeft zijn afstammelingen van tegenwoordig zijn onverschrokkenheid, moed, kracht, levendigheid, snelheid, goede neus, sterke wil en onafhankelijke persoonlijkheid gegeven. De Basset Fauve de Bretagne, die een moeilijk karakter heeft en koppig is, jaagt alleen, in paren, in kleine groepen of in meutes. Hij jaagt in het struikgewas en zijn specialiteit is haas. Als hij goed getraind is, is hij een goede speurhond. De Griffon Fauve de Bretagne is een zeer moedige, uitstekende meuteleider met een fraaie stem. Hij is uitstekend in de jacht op wild zwijn en vos. Hij wordt ook wel eens gebruikt bij de jacht op haas en hert. Beide variëteiten zijn rustig en aanhankelijk tegen-over hun baas. Deze eigenzinnige honden hebben een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Geelbruin. De beste tinten zijn tarwegeel en steenrood, soms met vlek op de borst.

Lichaam

Krachtig. Compact in de Basset Fauve de Bretagne. Vrij korte, gespierde hals. Hoge, brede borstkas. Tamelijk gewelfde ribben. Buiklijn enigszins opgetrokken. Griffon Fauve de Bretagne: korte, brede rug. Brede, goedgespierde lendenen. Basset Fauve de Bretagne: brede, goedgespierde, krachtige lendenen. Korte, brede rug.

Schofthoogte

Griffon Fauve de Bretagne: Reu: 50 tot 65 cm. Teef: 48 tot 52 cm. Basset Fauve de Bretagne: 32 tot 38 cm.

Gewicht

Griffon Fauve de Bretagne: Ongeveer 23 kg. Basset Fauve de Bretagne: Ongeveer 15 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Vrij lange schedel, nooit plat. Duidelijke achterhoofdsknobbel. Lange, rechte of iets gebogen neusbrug. Geen uitgesproken stop in de Griffon Fauve de Bretagne, meer uitgesproken in de Basset Fauve de Bretagne. Zwarte of donkerbruine neusspiegel.

Ogen

Donkerbruin.

Oren

Op ooghoogte aangezet, bijna de snuit rakend als ze worden gestrekt, iets draaiend en puntige aan het eind. Bedekt met vlakliggend haar.

Vacht

Zeer hard, droog, vrij kort, nooit wollig of gekroesd. Voorhoofd mag niet dichtbehaard zijn.

Poten

Basset Fauve de Bretagne en Griffon Fauve de Bretagne: compacte voeten met sterke, gesloten tenen. Sterke benen. Basset Fauve de Bretagne: voorbenen licht gedraaid of vrijwel recht.

Staart

Middellang, sabelvormig gedragen. Dik aan de basis, toelopend naar het eind, vaak met uitstaand beharing.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Basset Fauve de Bretagne past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Basset Fauve de Bretagne past .

 • Sterilised Wet

  Sterilised Wet

  Is je hond gesteriliseerd of gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de hormoonhuishouding. De behoeften van je hond kunnen hierdoor veranderen. Je hond heeft dan minder calorieën nodig. Met speciale Sterilised Wet natvoeding help je je hond op een gezond gewicht te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Urinary S/O Moderate Calorie (natvoer)

  Urinary S/O Moderate Calorie (natvoer)

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om zijn urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Dental Care Medium

  Dental Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of zou zijn gebit meer aandacht kunnen krijgen? Dental Care Medium van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het gebit verzorgt en tandsteenvorming helpt te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Basset Fauve de Bretagne

Naam Voorkomend in Nederland
1. Joep
2.4%
2.4%
2. Lotje
1.8%
1.8%
3. Max
1.8%
1.8%
4. Pebbles
1.8%
1.8%
5. Saar
1.8%
1.8%

Basset Fauve de Bretagne baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Basset Fauve de Bretagne. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Basset Fauve de Bretagne fokker of kennel.

Heb je al een Basset Fauve de Bretagne pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Basset Fauve de Bretagne het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies