Bayerischer Gebirgsschweisshund

Bayerischer Gebirgsschweisshund floor
Duitsland

Alle speurhonden stammen af van primitieve jachthonden (brachet speurhonden). Jagers kozen de trouwste honden van de meute en gebruikten ze om wild op te sporen dat bij de jacht gewond was geraakt. Uit deze honden ontwikkelden fokkers speurhonden (zweethonden) die alleen werden gebruikt om gewond wild op te sporen. Er werd gekruist met plaatselijke jacht-honden (Tiroler Brak, Brandlbracke en Dachsbracke). In 1912 werd de Beierse Bloedhonden Club opgericht. Het ras is zeldzaam.

Rasbeschrijving Bayerischer Gebirgsschweisshund

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Beierse Bergspeurhond, Beierse Bergzweethond

Uiterlijke kenmerken van de Bayerischer Gebirgsschweisshund

Jachthond. Gezelschapshond.

Zweethonden

Het karakter van de Bayerischer Gebirgsschweisshund

"De Bayerischer Gebirgsschweisshund is moedig, levendig, snel en beweeglijk; hij voelt zich op zijn gemak in ruig terrein. Met zijn voortreffelijke neus en krachtige jachtinstinct werd hij oorspronkelijk voor de gemzenjacht gebruikt, maar hij kan op elk ander wild jagen. Hij is rustig, evenwichtig, volgzaam en gehecht aan zijn eigenaar, en hij is daardoor een goed gezelschap. Net als elke andere speurhond heeft hij een geduldige en ervaren baas nodig."

Kleur

"Geelbruin, rood, roodbruin, donker roodbruin, vaalgeel en tarwekleurig tot sable reebruin; roodgrijs als de wintervacht van een hert, ook gevlamd of met zwarte haren vermengd (gestichelt). De achtergrondkleur is meestal intenser op de rug. Donkere snuit en oren. Staart gewoonlijk met zwarte haren vermengd. Kleine, lichte aftekeningen of de borst zijn toegestaan."

Lichaam

Iets langer dan hoog. Bij de romp iets opgetrokken. Hals middellang, sterk met een lichte keelhuid. Ruglijn iets oplopend van schoft naar achterhand. Goed ontwikkelde, lange, diepe en matig brede borstkas. Buiklijn iets opgetrokken. Lange, vrij rechte croupe. Stevige rug.

Schofthoogte

Reu: 47 tot 52 cm. Teef: 44 tot 48 cm.

Gewicht

20 tot 25 kg.

Type

Zweethonden

Hoofd

Sterk en lang. Vrij brede, licht gewelfde schedel. Duidelijke stop. Licht gebogen neusbrug. Snuit breed genoeg. Stevige kaken. Lippen bedekken mond volledig. Zwarte of donkerrode neusspiegel. Wijde neusgaten.

Ogen

Niet te groot en niet te rond. Donkerbruin of iets lichter. Donkere oogleden.

Oren

Hoog aangezet, middellang, breed aan de basis, rond aan de uiteinden, zwaar en vlak tegen het hoofd hangend.

Vacht

Kort, dicht, zeer vlak tegen het lichaam liggend, enigs-zins ruw. Fijner op hoofd en oren, ruwer en langer op buik, benen en staart.

Poten

Vrij korte, goed gespierde benen, met stevige botten. Lepelvormige voeten met goed gewelfde, gesloten tenen en stevige, donkere voetzolen.

Staart

Hoog aangezet, middellang, tot het spronggewricht hangend. Evenwijdig aan de grond gedragen, of hangend.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Bayerischer Gebirgsschweisshund past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Bayerischer Gebirgsschweisshund past .

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised Wet

  Sterilised Wet

  Is je hond gesteriliseerd of gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de hormoonhuishouding. De behoeften van je hond kunnen hierdoor veranderen. Je hond heeft dan minder calorieën nodig. Met speciale Sterilised Wet natvoeding help je je hond op een gezond gewicht te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Medium Puppy

  Medium Puppy

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase ondersteuning voor zijn weerstand nodig hebben? Medium Puppy van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 12 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Bayerischer Gebirgsschweisshund

Naam Voorkomend in Nederland
1. Max
8.6%
8.6%
2. Nina
8.6%
8.6%
3. Ella
5.7%
5.7%
4. Basse
2.9%
2.9%
5. Benjo
2.9%
2.9%

Bayerischer Gebirgsschweisshund baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bayerischer Gebirgsschweisshund. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bayerischer Gebirgsschweisshund fokker of kennel.

Heb je al een Bayerischer Gebirgsschweisshund pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bayerischer Gebirgsschweisshund het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies