Beagle

Beagle floor
Griekenland

Hoewel we de Beagle vaak als gezelschapshond zien, is deze vrolijke brak van oorsprong een ras dat werd gebruikt voor de jacht in meutes. Hij kan ook alleen of in paren jagen. Omdat de Beagle zo vriendelijk en aanhankelijk is, is hij ook binnenshuis prettig gezelschap.

Rasbeschrijving Beagle

 • Ras afkomst: Griekenland

Uiterlijke kenmerken van de Beagle

Jachthond. Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Beagle

Volgens de standaard is de Beagle een vrolijke en dappere hond die zeer actief, energiek en vastbesloten is. Hij is snel, intelligent en evenwichtig van humeur. Hij is ook moedig, stoer en zeer snel, met een luide stem en een scherpe neus. Hij is enthousiast en effectief op het spoor, waarbij hij zich vaak laat horen. Hij kan alleen werken, in paren of in meutes. Deze kleine en veelzijdige meutehond jaagt op haas, konijn, vos, hert en wild zwijn. In Engeland wordt hij alleen gebruikt voor beagling, de jacht op hazen. Hij is aanhankelijk en goedmoedig, en daardoor een uitstekende gezelschaps-hond voor de familie. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Alle erkende brakkenkleuren, behalve leverkleurig. - Drie-kleurig (wit, zwart en geelbruin): witte snuit en staartpunt. - Tweekleurig: wit en bruingeel (fawn), citroengeel en tan.

Lichaam

Compact, waardig zonder zwaar te zijn. Vrij lange hals met lichte keelhuid. Brede en diepe borst. Goed gewelfde ribben. Korte en krachtige lendenen. Licht opgetrokken buiklijn. Vlakke en gespierde rug.

Schofthoogte

33 tot 40 cm.

Gewicht

15 tot 20 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Krachtig, maar niet zwaar, zonder rimpels of plooien. Licht gewelfde schedel. Niet opvallende achterhoofds-knobbel. Duidelijke stop. Rechte neusbrug. Sterke kaken. Vrij korte snuit. Lippen enigszins hangend. Brede neus.

Ogen

Donkerbruin of lichtbruin, vrij groot, vrij ver uit elkaar met een vriendelijke uitdrukking.

Oren

Laag aangezet, lang en dun. Afgeronde punten. Hangen tegen de wangen.

Vacht

Kort, dicht en sterk.

Poten

Rechte voorbenen, goed onder het lichaam geplaatst, ronde botstructuur. Gespierde en krachtige dijen. Ronde of iets lange voeten met stevige, gesloten tenen en compacte voetzolen.

Staart

Dik, middellang, hoog aangezet en opgewekt gedragen. Goed behaard, vooral aan de onderzijde van de punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Gratis Beaglepakket

Voor elk ras zijn er unieke redenen om te kiezen voor unieke voeding. Vraag gratis het ROYAL CANIN® Beaglepakket aan inclusief €10 giftcard! en en ontdek welke voeding het beste bij jouw Beagle past .

Direct aanvragen
 • Sterilised Wet

  Sterilised Wet

  Is je hond gesteriliseerd of gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de hormoonhuishouding. De behoeften van je hond kunnen hierdoor veranderen. Je hond heeft dan minder calorieën nodig. Met speciale Sterilised Wet natvoeding help je je hond op een gezond gewicht te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised Medium

  Sterilised Medium

  Is je hond gesteriliseerd of gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de hormoonhuishouding. Het gedrag van je hond en zijn behoeften kunnen hierdoor veranderen. Je hond heeft minder calorieën nodig. Met speciale voeding blijft je hond op een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
 • Urinary S/O Moderate Calorie (natvoer)

  Urinary S/O Moderate Calorie (natvoer)

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om zijn urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Beagle

Naam Voorkomend in Nederland
1. Max
2.4%
2.4%
2. Diesel
1.8%
1.8%
3. Bo
1.4%
1.4%
4. Luna
1.1%
1.1%
5. Joep
1%
1%

Beagle baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Beagle. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Beagle fokker of kennel.

Heb je al een Beagle pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Beagle het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies