Beauceron

Beauceron floor
Frankrijk

Deze veelzijdige Fransman is een echte herdershond: vastberaden, moedig, oplettend en trouw aan ‘zijn’ gezin. Een Beauceron houdt van werken, luistert naar zijn baas en is een prima waakhond. Hij is niet dol op vreemden en ook niet op soortgenoten van hetzelfde geslacht.

Rasbeschrijving Beauceron

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnamen: Bas rouge, Beauceron

Uiterlijke kenmerken van de Beauceron

Vee- en schapenhoeder (schapen en rundvee). Waakhond. Verdedigingshond. Legerhond. Spoorzoeker. Reddingshond. Gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Beauceron

Deze hond is vastberaden, moedig, snel, flink en oplettend en dwingt respect af. Hij is argwanend tegenover vreemden en geeft zich niet snel gewonnen. Hij is loyaal ten opzichte van zijn baas en vriendelijk met kinderen. Hij voelt zich verbonden met het hele gezin, maar is op zijn hoede als er vreemden aanwezig zijn. De baas moet er op bedacht zijn dat dit ras duidelijk zijn dominantie ten opzichte van andere reuen toont. Zijn goed ontwikkelde reukvermogen wordt gebruikt om truffels op te sporen. Hij is een verstandige hond, die vastberaden, dynamisch en moedig is als hij werkt, maar die tevens gehoorzaam en makkelijk in de omgang is.

Kleur

Black-and-tan (tweekleurig), bas rouge (meest voorkomend). Glanzend zwart. Tan als kleur van eekhoorn. Tan aftekeningen: vlekken boven de ogen, op de zijkant van de snuit, hals en onder de staart. Tan strekt zich op de benen uit tot de voeten en polsen (het kleurenpatroon vormt een `sok', vandaar de naam Bas Rouge, oftewel Rode Sokken). Harlekijn: grijs, zwart en tan (driekleurig): gelijke hoeveelheid grijs en zwart in vlekken, met dezelfde karakteristieke tan vlekken.

Lichaam

Stevig, krachtig, goed ontwikkeld en gespierd, maar niet zwaar. Gespierde hals. Brede, diepe borstkas. Rechte rug. Nauwelijks hellende croupe. Brede lendenen.

Schofthoogte

Reuen: 65-70 cm. Teven: 61-68 cm.

Gewicht

27-37 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Lang (2/5 van de grootte), goed gebeitel hoofd, met een vlakke schedel. Geen uitgesproken stop. Licht gewelfde neusrug. Snuit niet recht, noch spits.

Ogen

Rond, donker van kleur. Vrijmoedige uitdrukking.

Oren

Hoog aangezet. Van nature hangend, kort en vlak, maar niet te dicht bij het hoofd. Rechtop gedragen indien gecoupeerd.

Vacht

Vlak op het hoofd. Zwaar en dicht, vlak tegen het lichaam liggend (3 tot 4 cm lang). Met lichte bevedering op de dijen en onderzijde. Zeer korte, fijne, dichte en zachte ondervacht, bij voorkeur muisgrijs.

Poten

Twee Hubertusklauwen aan de binnenkant van elk achterbeen, dicht bij de voet. Benen iets naar achteren geplaatst. Ronde, sterke voeten.

Staart

Recht naar beneden gedragen, tot het spronggewricht reikend, met een lichte J-vormige boog. Enigszins dichte vacht.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Beauceron past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Beauceron past

 • Large Dog Starter - pups vanaf het spenen

  Large Dog Starter - pups vanaf het spenen

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Trail 4300

  Sporting Trail 4300

  Je hond blijft ervoor gaan, toch? Of heb je het idee dat hij tijdens de inspanning meer energie kan hebben? Sporting Trail 4300 van ROYAL CANIN® geeft niet alleen direct energie vanaf het begin, maar draagt ook bij aan het langdurige uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Beauceron

Naam Voorkomend in Nederland
1. Rico
3.3%
3.3%
2. Beau
3.3%
3.3%
3. Noah
3.3%
3.3%
4. Daisy
2.2%
2.2%
5. Lady
2.2%
2.2%

Beauceron baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Beauceron. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Beauceron fokker of kennel.

Heb je al een Beauceron pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Beauceron het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies