Bergamasco

Bergamasco floor
Italië

Dit oude type herdershond verspreidde zich door het Alpengebied van Italië, maar kwam het meest voor in het Bergamo gebied, waar veel schapen werden gehouden. Volgens sommigen stamt de Bergamasco af van de Briard. Volgens anderen is hij vanuit Azië naar Italië gekomen, waarbij wordt gezegd dat herdershonden van dit type in West-Europa arriveerden tijdens de invasies van de Mongolen.

Rasbeschrijving Bergamasco

 • Ras afkomst: Italië
 • Andere rasnamen: Bergamasco, Berghond der Bergamaske

Uiterlijke kenmerken van de Bergamasco

Vee- en schapenhoeder. Waakhond. Reddingshond (lawines, natuurrampen). Gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Bergamasco

Deze hond is waakzaam, oplettend en evenwichtig, en heeft het ideale karakter voor het hoeden van een kudde. Door zijn vriendelijk karakter, rustige aard en geduld is hij een uitstekende gezelschapshond. Door zijn indrukwekkend formaat is hij een goede waakhond. Deze vaak koppige hond moet tijdig en consequent worden opgevoed.

Kleur

Grijs, gevlekt met zwart, tan of wit. Eenkleurig zwarte vacht is toegestaan, maar eenkleurig wit niet. Witte vlekken die niet meer dan 1/5 van het lichaam bedekken zijn toegestaan.

Lichaam

Vierkante bouw. Hals zonder keelhuid. Brede borstkas. Korte, krachtige lendenen. Rechte, goed gespierde rug. Brede, hellende, stevige en goed gespierde croupe.

Schofthoogte

Reuen: 58-62 cm. Teven: 54-58 cm.

Gewicht

Reuen: 32-38 kg. Teven: 26-32 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Dik voorkomen. Brede schedel. Geprononceerde wenkbrauwbogen. Duidelijke stop. Vrij korte, stompe snuit. Grote neusspiegel.Fijnen lippen, fijne huid,zonder rimpels

Ogen

Groot en ovaal. Bruin. Min of meer donker naar gelang de kleur van de vacht. Zwarte oogranden. Lange haren bedekken de ogen.

Oren

Zacht, driehoekig en hangen. Dunne oorlap.

Vacht

Zeer lang en stug (geitenhaar) aan de voorkant van het lichaam. In strengen over de rest van het lichaam. Korte, dichte en zachte ondervacht.

Poten

Voorbenen: ovale, compacte voeten. Sterke, ovale hazenvoeten. Compacte, gewelfde tenen. Goed gespierde achterbenen met stevige botten.

Staart

Dik en krachtige bij de basis, toelopend naar het uiteinde. Bedekt met ietwat golvend, ruig haar.(geitenhaar) Hangt in rust in een boog als een sabel.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Bergamasco past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Bergamasco past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Bergamasco

Naam Voorkomend in Nederland
1. Abby
20%
20%
2. Hannah
20%
20%
3. Gin
20%
20%
4. Vera
20%
20%
5. Miep
20%
20%

Bergamasco baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bergamasco. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bergamasco fokker of kennel.

Heb je al een Bergamasco pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bergamasco het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies