Bergamasco

Bergamasco floor
Italië

Dit oude type herdershond verspreidde zich door het Alpengebied van Italië, maar kwam het meest voor in het Bergamo gebied, waar veel schapen werden gehouden. Volgens sommigen stamt de Bergamasco af van de Briard. Volgens anderen is hij vanuit Azië naar Italië gekomen, waarbij wordt gezegd dat herdershonden van dit type in West-Europa arriveerden tijdens de invasies van de Mongolen.

Rasbeschrijving Bergamasco

 • Ras afkomst: Italië
 • Andere rasnamen: Bergamasco, Berghond der Bergamaske

Uiterlijke kenmerken van de Bergamasco

Vee- en schapenhoeder. Waakhond. Reddingshond (lawines, natuurrampen). Gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Bergamasco

Deze hond is waakzaam, oplettend en evenwichtig, en heeft het ideale karakter voor het hoeden van een kudde. Door zijn vriendelijk karakter, rustige aard en geduld is hij een uitstekende gezelschapshond. Door zijn indrukwekkend formaat is hij een goede waakhond. Deze vaak koppige hond moet tijdig en consequent worden opgevoed.

Kleur

Grijs, gevlekt met zwart, tan of wit. Eenkleurig zwarte vacht is toegestaan, maar eenkleurig wit niet. Witte vlekken die niet meer dan 1/5 van het lichaam bedekken zijn toegestaan.

Lichaam

Vierkante bouw. Hals zonder keelhuid. Brede borstkas. Korte, krachtige lendenen. Rechte, goed gespierde rug. Brede, hellende, stevige en goed gespierde croupe.

Schofthoogte

Reuen: 58-62 cm. Teven: 54-58 cm.

Gewicht

Reuen: 32-38 kg. Teven: 26-32 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Dik voorkomen. Brede schedel. Geprononceerde wenkbrauwbogen. Duidelijke stop. Vrij korte, stompe snuit. Grote neusspiegel.Fijnen lippen, fijne huid,zonder rimpels

Ogen

Groot en ovaal. Bruin. Min of meer donker naar gelang de kleur van de vacht. Zwarte oogranden. Lange haren bedekken de ogen.

Oren

Zacht, driehoekig en hangen. Dunne oorlap.

Vacht

Zeer lang en stug (geitenhaar) aan de voorkant van het lichaam. In strengen over de rest van het lichaam. Korte, dichte en zachte ondervacht.

Poten

Voorbenen: ovale, compacte voeten. Sterke, ovale hazenvoeten. Compacte, gewelfde tenen. Goed gespierde achterbenen met stevige botten.

Staart

Dik en krachtige bij de basis, toelopend naar het uiteinde. Bedekt met ietwat golvend, ruig haar.(geitenhaar) Hangt in rust in een boog als een sabel.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Bergamasco past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Bergamasco past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Starter

  Large Dog Starter

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Neutered Junior

  Large Dog Neutered Junior

  Is je pup gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Bergamasco

Naam Voorkomend in Nederland
1. Abby
20%
20%
2. Hannah
20%
20%
3. Gin
20%
20%
4. Vera
20%
20%
5. Miep
20%
20%

Bergamasco baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bergamasco. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bergamasco fokker of kennel.

Heb je al een Bergamasco pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bergamasco het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies