Berghond van de Maremmen en Abruzzen

Berghond van de Maremmen en Abruzzen floor
Italië

Om herdershonden te kunnen onderscheiden van wolven, moesten de berghonden van de Maremmen en Abruzzen wit zijn. Maar welke kleur ze ook hadden, de kudde beschermen deden ze toch wel. Dat geldt ook voor het gezin van hun baas. Of je nu een wolf of een inbreker bent, als deze grote jongen thuis is, heb je een probleem.

Rasbeschrijving Berghond van de Maremmen en Abruzzen

 • Ras afkomst: Italië
 • Andere rasnamen: Berghond van de Maremmen, Berghond van de Maremmen en Abruzzen

Uiterlijke kenmerken van de Berghond van de Maremmen en Abruzzen

Vee- en schapenhoeder. Waakhond. Gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Berghond van de Maremmen en Abruzzen

Deze rustige, bedachtzame en niet snel onderworpen hond heeft een consequente opvoeding nodig. Hij is zeer gehecht aan zijn baas, geschikt voor kinderen en een goede gezelschapshond. Omdat hij zeer wantrouwig is ten opzichte van vreemden, is hij een betrouwbare en toegewijde waakhond.

Kleur

Eenkleurig wit. Ivoren, bleek oranje of citroengele tinten zijn toegestaan.

Lichaam

Langer dan hoog. Dikke, krachtige hals. Diepe, brede borstkas. Goed gewelfde ribben. Krachtige, gespierde, licht hellende croupe. Rechte rug.

Schofthoogte

Reuen: 65-73 cm. Teven: 60-68 cm

Gewicht

Reuen: 35-45 kg. Teven: 30-40 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

"Groot, plat, wigvormig; lijkend op dat van een ijsbeer. Geen duidelijke stop."

Ogen

Amandelvormig, relatief klein ten opzichte van de rest van het lichaam. Oker of donkerbruin van kleur. Zwart omrande oogleden.

Oren

Hoog aangezet. Betrekkelijk klein, hangend, driehoekig (V-vormig).

Vacht

Dik en lang (8 cm), ruw aanvoelend. Kort op het hoofd. Kraag en bevedering op de achterkant van de benen. Zware ondervacht in de winter.

Poten

Grote voeten, vrijwel rond. Tenen bedekt met dik, kort haar.

Staart

"Met dik haar bedekt. Laag aangezet. In rust laag gedragen; in actie in het verlengde van de rug gedragen, met het uiteinde opwaarts gekruld."

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Berghond van de Maremmen en Abruzzen past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Berghond van de Maremmen en Abruzzen past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Berghond van de Maremmen en Abruzzen

Naam Voorkomend in Nederland
1. Beer
16.7%
16.7%
2. Snoopy
8.3%
8.3%
3. Ome Cor
8.3%
8.3%
4. Bas
8.3%
8.3%
5. Donna
8.3%
8.3%

Berghond van de Maremmen en Abruzzen baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Berghond van de Maremmen en Abruzzen. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Berghond van de Maremmen en Abruzzen fokker of kennel.

Heb je al een Berghond van de Maremmen en Abruzzen pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Berghond van de Maremmen en Abruzzen het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies