Bloedhond

Bloedhond floor
België

De naam van dit majestueuze ras, ook wel St. Hubertushond genoemd, roept bij veel mensen wat aarzeling op. Maar een Bloedhond heeft niets van doen met bloeddorstigheid. Integendeel: deze speurder staat erom bekend dat hij uiterst rustig en vriendelijk is. Daarnaast is hij moedig en vastberaden, zeker als hij zijn geweldige neus mag gebruiken.

Rasbeschrijving Bloedhond

 • Ras afkomst: België
 • Andere rasnamen: Bloedhond, Sint Hubertushond

Uiterlijke kenmerken van de Bloedhond

Jachthond. Gebruikshond: mensen opsporen (politiehond). Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Bloedhond

De Bloedhond werd eerst gebruikt bij de jacht op groot wild: wild zwijn en hert. Toen hij niet langer in meutes werd gebruikt, werd hij de speurhond bij uitstek, die de jacht leidde. Het is zijn uitstekend reukvermogen dat hem tot de allerbeste speur-hond maakt. Hij is moedig, volhardend, stoutmoedig, vastberaden en vol zelfvertrouwen. Hij is misschien niet erg snel, maar geen andere hond blijft zo koppig gefixeerd op zijn prooi. Hij is verstandig en gehoorzaam, en heeft een prachtige stem. Doordat hij aanhankelijk, rustig en erg vriendelijk is, is hij een goede gezelschapshond. Hij is gereserveerd tegenover vreemden, maar niet agressief, waardoor hij een uitstekende waakhond is. Hij heeft een vriendelijke maar consequente opvoeding nodig. Door hem ruw te behandelen kan hij vijandig worden, of zelfs gevaarlijk.

Kleur

Black-and-tan (meest gewaardeerd), vaalrood, bruin en tan. Zwarte aftekeningen moeten een zadel op de rug vormen, en voorkomen op de flanken, boven de hals en boven op het hoofd. Enig wit op borst, voeten en punt van staart toegestaan.

Lichaam

Breed en lang. Lange, goed gespierde hals. Goed ontwikkelde keelhuid. Brede, diepe borstkas. Buiklijn enigszins opgetrokken. Brede, zeer sterke rug. Stevige lendenen.

Schofthoogte

Reu: ongeveer 67 cm. Teef: ongeveer 60 cm.

Gewicht

40 tot 48 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Niet breed, verder groot in alle dimensies. Zeer hoge, puntige schedel met zeer prominente achterhoofdsknobbel. Zeer gerimpelde huid op voorhoofd en wangen.Zeer lange en hangende lippen. Zeer lange en brede kaken.

Ogen

Relatief klein, donkerbruin. Hangende onderste oogleden, donkerrode bindvliezen tonend.

Oren

Laag aangezet, zeer lang, naar voren in dunne plooien hangend tegen de kaken.

Vacht

Kort en vrij hard op het lichaam. Zacht en zijdeachtig op oren en schedel.

Poten

Ronde voeten. Gespierde benen met stevige botten.

Staart

In een elegante curve boven de ruglijn gedragen, maar de rug niet rakend.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Bloedhond past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Bloedhond past .

 • Hepatic (natvoer)

  Hepatic (natvoer)

  Heeft je hond leverproblemen? Is zijn leverfunctie niet optimaal? Bij leverproblemen kan je dierenarts de speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de leverfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Satiety Weight Management

  Satiety Weight Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Bloedhond

Naam Voorkomend in Nederland
1. Ponky
7.1%
7.1%
2. Scout
7.1%
7.1%
3. Siebel
7.1%
7.1%
4. Stanley
7.1%
7.1%
5. Trixy
7.1%
7.1%

Bloedhond baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bloedhond. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bloedhond fokker of kennel.

Heb je al een Bloedhond pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bloedhond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies