Bluetick Coonhound

Bluetick Coonhound floor
Verenigde Staten

Dit broertje van de Black and Tan Coonhound werd ontwikkeld als wasbeerjager maar ligt ook niet wakker van een beer of een buidelrat. Het enige verschil met zijn zwartbruine broer, is de zwart-wit gevlekte/gespikkelde vacht. De Bluetick Coonhound is dapper en zelfbewust. De Coonhound staat er daarnaast om bekend dat hij goed luistert en trouw is. Het ras is niet erkend door de FCI, de wereldwijde organisatie van hondenkennels.

Rasbeschrijving Bluetick Coonhound

 • Ras afkomst: Verenigde Staten

Uiterlijke kenmerken van de Bluetick Coonhound

Jachthonden.

Kleur

Driekleurige vacht: een witte ondergrond met donkerblauwe spikkels met reebruine (fawn) vlekken.

Schofthoogte

Van 51 tot 6 cm.

Gewicht

Van 18 tot 30 kg.

Type

Jachthonden.

Vacht

Kortharig.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Bluetick Coonhound past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Bluetick Coonhound past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Starter

  Large Dog Starter

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Neutered Junior

  Large Dog Neutered Junior

  Is je pup gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Bluetick Coonhound baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bluetick Coonhound. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bluetick Coonhound fokker of kennel.

Heb je al een Bluetick Coonhound pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bluetick Coonhound het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies