Bordeaux Dog

Bordeaux Dog floor
Frankrijk

De Bordeaux Dog is de enige Franse Dog en èèn van de oudste Franse rassen. Hij stamt waarschijnlijk af van onder andere de Romeinse Molossers en de Spaanse Doggen. In het Zuidwesten van Frankrijk is hij sinds de Middeleeuwen bekend onder de naam van Alan Vaultre. In deze tijd werd de Bordeaux Dog gebruikt voor jagen en hondengevechten. In de achttiende eeuw beschreef Buffon hem onder de naam van Dog van de Aquitaine. De Bordeaux Dog is lang bekend geweest als de Slagershond omdat slagers vaak dit ras uitkozen om hun huis te beschermen. De rasstandaard werd in 1926 officieel gemaakt nadat het ras gekruist werd met Mastiffs.

Rasbeschrijving Bordeaux Dog

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnamen: Dog de Bordeaux, Slagershond van Bordeaux en omstreken

Uiterlijke kenmerken van de Bordeaux Dog

Waak- en verdedigingshond. Gezelschapshond.

Molosser Dogtype

Het karakter van de Bordeaux Dog

Vroegere gevechtshond, met aanleg voor de bewaking die hij met waakzaamheid en veel moed maar zonder agressie uitvoert. Hij is niet sociaal met soortgenoten. Zacht, rustig en gevoelig, erg gehecht aan zijn baas en zeer lief voor kinderen. Hij blaft weinig. Hij houdt er niet van om alleen te zijn en is een actieve hond. Hij moet erg goed opgevoed worden om hem onder controle te kunnen houden.

Kleur

Mahoniekleurig of fauve met een zwart of rood masker. Een goede pigmentatie is gewenst. Weinig uitgebreide witte aftekeningen zijn toegelaten op de borst en de voeten.

Lichaam

Krachtig. Zeer sterke hals, bijna cilindrisch met keelhuid. Krachtige borst. Krachtige, brede en diepe borstkas. Gewelfde ribben. Brede, gespierde rug. Matig hellende croupe. Opgetrokken buik.

Schofthoogte

Reuen: 60-68 cm. Teven: 58-66 cm.

Gewicht

Reuen: ten minste 50 kg. Teven: ten minste 45 kg.

Type

Molosser Dogtype

Hoofd

Enorm groot, hoekig, breed en vrij kort. Van voren gezien is hij trapeziumvormig. De schedel waarvan de omtrek in verhouding staat tot de grootte van de hond, is licht convex. Diepe stop. Voorhoofd is breder dan hoog en domineert het aangezicht. Diepe, symmetrische huidplooien. Krachtige, dikke, vrij korte, iets concave snuit. Brede neus. Zeer krachtige kaken. Ondervoorbijtend (de onderkaak steekt 0,5-2 cm voor de bovenkaak uit). Vlezige lippen.

Ogen

Ovaal, wijd uit elkaar. Hazelnootkleurig tot donkerbruin gekleurd bij honden met een zwart masker, iets bleker bij dieren met een rood masker.

Oren

Klein, iets donkerder gekleurd dan de rest van het lichaam. Ze hangen af langs de kaken.

Vacht

Fijn, kort, glad en zacht.

Poten

Gespierd met zware botten. Ronde, stevige voeten. Gesloten tenen. Donkere nagels.

Staart

Zeer dik, laag gedragen, reikt niet lager dan het spronggewricht.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Bordeaux Dog past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Bordeaux Dog past .

 • Hepatic (natvoer)

  Hepatic (natvoer)

  Heeft je hond leverproblemen? Is zijn leverfunctie niet optimaal? Bij leverproblemen kan je dierenarts de speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de leverfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Satiety

  Satiety

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Bordeaux Dog

Naam Voorkomend in Nederland
1. Diesel
2.8%
2.8%
2. Hummer
2.3%
2.3%
3. Lola
1.6%
1.6%
4. Max
1.3%
1.3%
5. Spike
1.3%
1.3%

Bordeaux Dog baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bordeaux Dog. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bordeaux Dog fokker of kennel.

Heb je al een Bordeaux Dog pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bordeaux Dog het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies