Bosanksi ostrodlaki gonic Barak

Bosanksi ostrodlaki gonic Barak floor
Voormalig Joegoslavië

De Bosanski Oštrodlaki Gonič Barak is een ruwharige jachthond die buiten zijn land van herkomst (voormalig Joegoslavië) nauwelijks voorkomt. Hij werd ontwikkeld voor de jacht en blinkt uit in dapperheid en volharding; eigenschappen die minder prettig kunnen zijn als je samen in één huis moet wonen. De Bosanski Oštrodlaki Gonič Barak is dan ook geen hond voor achter de geraniums, hij leeft liever in de buitenlucht.

Rasbeschrijving Bosanksi ostrodlaki gonic Barak

 • Ras afkomst: Voormalig Joegoslavië
 • Andere rasnamen: Illyrische Jachthond, Barak, Bosnische ruwharige Jachthond

Uiterlijke kenmerken van de Bosanksi ostrodlaki gonic Barak

Jachthond. Gezelschapshond.

Lopende honden.

Het karakter van de Bosanksi ostrodlaki gonic Barak

De Bosanski Ostrodlaki Gonic-Barak is robuust, gehard, volhoudend, moedig en heeft een levendig temperament. Hij heeft een luide, diepe blaf. Het is een goede jager op elk wild en op elk terrein. Hij is aanhankelijk, zachtaardige en vredelievend. Het is een plezierige gezelschapshond. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Oranjerode, geelrode, donkergrijze of zwartachtige ondergrond. Vaak vinden we witte vlekken op de kop, onder de keel, onder de hals, op de borstkas, onder de borst, aan het onderste deel van de benen en aan de punt van de staart. De kleur kan tweekleurig of driekleurig gecombineerd zijn.

Lichaam

lets langer dan hoog.Gespierde hals. Matig uitgesproken schoft. Lange, middelbrede borst. Weinig gewelfde ribben. Brede en gespierde rug. Breed en iets hellend kruis. lets opgetrokken buiklijn.

Schofthoogte

Van 46 to 56 kg.

Gewicht

Van 16 tot 25 kg.

Type

Lopende honden.

Hoofd

Lang en tamelijk breed.Licht gewelfd hoofd. Zeer uitgesproken wenkbrauwbogen. Licht hellende stop.Rechte neusbrug. Sterke, lange, rechthoekige snuit, bedekt met weelderige snor en baard. Brede neusspiegel. Strakke, dikke lippen.

Ogen

Groot, ovaal, kastanjebruin.

Oren

Middellang, breed. Hangend, tamelijk dik.

Vacht

Dik, lang, hard, ruw, warrig en ruig. Weelderige ondervacht. Soepele, strakke, goed gepigmenteerde huid.

Poten

Gespierd en sterk.Kattenvoeten. Gesloten tenen.

Staart

Dik aan de wortel, naar het uiteinde smaller wordend. Licht naar boven gebogen als een kromzwaard gedragen. Goed behaard.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Bosanksi ostrodlaki gonic Barak past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Bosanksi ostrodlaki gonic Barak past .

 • Exigent Wet

  Exigent Wet

  Je kleine hond is gezond, toch? Of vraag je je wel eens af of hij al zijn voedingsstoffen binnenkrijgt omdat het een lastige eter is? In dat geval adviseren we Exigent Wet van ROYAL CANIN®. Smakelijke natvoeding die zelfs de meest kritische eter niet aan zich voorbij laat gaan.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management

  Obesity Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Urinary S/O Ageing 7+

  Urinary S/O Ageing 7+

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om zijn urinewegen te ondersteunen. Deze voeding ondersteunt daarnaast ook bij verschijnselen van ouderdom.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Bosanksi ostrodlaki gonic Barak baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bosanksi ostrodlaki gonic Barak. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bosanksi ostrodlaki gonic Barak fokker of kennel.

Heb je al een Bosanksi ostrodlaki gonic Barak pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bosanksi ostrodlaki gonic Barak het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies