Braque du Bourbonnais

Braque du Bourbonnais floor
Frankrijk

Deze forse hond is van nature staartloos. De gespikkelde vacht geeft de Braque du Bourbonnais een leuk uiterlijk. Hij staat bekend om zijn rustige vriendelijke aard en past zich makkelijk aan aan het terrein waar hij werkt. Hoewel hij geen snelheidsduivel is, is hij geschikt voor de jacht op veel soorten wild. In 1925 werd er een club voor het ras opgericht. Tegenwoordig proberen fokkers het ras in stand te houden.

Rasbeschrijving Braque du Bourbonnais

 • Ras afkomst: Frankrijk

Uiterlijke kenmerken van de Braque du Bourbonnais

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Braque du Bourbonnais

De Braque du Bourdonnais is volhardend, niet erg snel en heeft een scherpe neus. Hij past zich makkelijk aan elk soort terrein aan en is geschikt voor veel soorten wild. Hij is voortreffelijk in het volgen van een spoor en hij staat bekend als een specialist voor de jacht op patrijs en houtsnip. Hij is vriendelijk en aanhankelijk, en daardoor een goed gezelschap. Hij heeft een consequente, maar zachtaardige opvoeding nodig.

Kleur

Wit gespikkeld Licht kastanjebruin. Eventueel kastanje bruine vlekken op het Hoofd en gele boven de Ogen op de lippen en voeten. - Geelbruin met weinig of veel vlekken, haren sterk gemengd. Over het geheel genomen mag de Vacht een bleke perzikkleurige zweem hebben. Gekleurde aftekeningen op het Hoofd, al dan niet symmetrisch, zijn alleen toegestaan als ze onopvallend zijn en als de beide Ogen niet in dezelfde vlek zitten.

Lichaam

Vierkante lichaamsbouw. Gespierde hals, geringe keelhuid is toegestaan. Geprononceerde schoft. Brede, lange en zeer diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Korte, brede lendenen. Vlakke flank, buiklijn iets opgetrokken. Ronde, iets hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: 51 tot 57 cm. Teef: 48 tot 55 cm.

Gewicht

Reu: 18 tot 25 kg. Teef: 16 tot 22 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Stevig. Ronde schedel. Enigszins uitgesproken stop. Rechte of iets gebogen neusbrug. Sterke, kegelvormige snuit. Stevige kaken. Neusspiegel dezelfde kleur als de vacht.

Ogen

Groot, lichtbruin of donker amberkleurig, afhankelijk van de kleur van de vacht.

Oren

Langs de wangen hangend, heel weinig gekruld, iets voorbij de keel reikend indien gestrekt.

Vacht

Kort, dun en dicht. Iets dikker en soms wat langer op de rug.

Poten

Zeer gespierde benen, met stevige botten. Voeten met gesloten tenen en harde voetzolen.

Staart

Vrij laag aangezet, van nature kort. Staart moet kort zijn (niet langer dan 15 cm) of helemaal afwezig.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Braque du Bourbonnais past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Braque du Bourbonnais past .

 • Recovery (natvoer)

  Recovery (natvoer)

  Is je kat of hond ziek geweest? Heeft ze een operatie gehad? Dan kan je dierenarts voor het herstelproces een speciale voeding adviseren.

  Bekijk productpagina
 • Gastro Intestinal (natvoer)

  Gastro Intestinal (natvoer)

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Dog Urinary Hypo S/O - AFR

  Dog Urinary Hypo S/O - AFR

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 3 Populaire namen voor de Braque du Bourbonnais

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bo
33.3%
33.3%
2. Puck
33.3%
33.3%
3. Tenor
33.3%
33.3%

Braque du Bourbonnais baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Braque du Bourbonnais. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Braque du Bourbonnais fokker of kennel.

Heb je al een Braque du Bourbonnais pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Braque du Bourbonnais het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies