Braque Saint Germain

Braque Saint Germain floor
Frankrijk

De Braque Saint Germain wordt ook wel Braque de Compiègne genoemd. Tijdens de jacht zoekt hij het terrein af naar wild dat hij vervolgens aanwijst door roerloos te blijven staan. Deze brak is een vriendelijke hond die zich sterk aan zijn baas hecht. Daarom is hij ook prima geschikt als gezelschapshond.

Rasbeschrijving Braque Saint Germain

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnaam: Braque de Compiègne

Uiterlijke kenmerken van de Braque Saint Germain

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Braque Saint Germain

De enthousiaste, snelle en soms koppige Braque Saint-Germain doet het uitstekend in velden en bossen, en zelfs in moerasgebieden, hoewel hij het koude seizoen beter kan vermijden. Hij is beter voorspelbaar dan de Engelse Pointer, maar sneller dan de Braque Français. Hij is een goede loper met een groot zoekgebied. Hij wordt speciaal gebruikt voor de jacht op fazant en konijn. Hij is vriendelijk, aanhankelijk en zeer aan zijn baas gehecht, en daardoor is hij een goede gezelschaps-hond. Hij heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig.

Kleur

Dof wit met helder oranje vlekken. Oranje mag met wat witte haren zijn gemengd. Enige vlekken zijn toegestaan.

Lichaam

Goed geproportioneerd. Stevige, vrij lange hals. Brede, diepe borstkas, tot de elleboog reikend. Krachtige, vrij korte, licht gewelfde lendenen. Korte, rechte rug. Benige, iets hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: 50 tot 62 cm. Teef: 54 tot 59 cm.

Gewicht

18 tot 26 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Fijnbesneden. Brede schedel. Duidelijke achterhoofdsknobbel. Duidelijke stop. Lange, rechte of iets gewelfde neusbrug. Dunne, roze lippen. Brede, donker roze neusspiegel.

Ogen

Vrij groot, goudgeel.

Oren

Hangend, langer dan bij de Braque français, soepel en van het hoofd afstaand.

Vacht

Kort, niet te fijn, maar nooit hard.

Poten

Sterke, gespierde benen. Lange voeten met gesloten tenen en stevige voetzolen.

Staart

Dik aan de basis, zeer dun aan het eind. Evenwijdig aan de grond gedragen. Dit is de enige pointer waarvan de staart niet werd gecoupeerd.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Braque Saint Germain past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Braque Saint Germain past

 • Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Trail 4300

  Sporting Trail 4300

  Je hond blijft ervoor gaan, toch? Of heb je het idee dat hij tijdens de inspanning meer energie kan hebben? Sporting Trail 4300 van ROYAL CANIN® geeft niet alleen direct energie vanaf het begin, maar draagt ook bij aan het langdurige uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 3 Populaire namen voor de Braque Saint Germain

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bobby
33.3%
33.3%
2. Dirk
33.3%
33.3%
3. Gandi
33.3%
33.3%

Braque Saint Germain baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Braque Saint Germain. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Braque Saint Germain fokker of kennel.

Heb je al een Braque Saint Germain pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Braque Saint Germain het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies