Braziliaanse Terriër

Braziliaanse Terriër floor
Brazilië

De Braziliaanse Terriër of Terriër Brasileiro stamt af van Europese terriërsoorten die naar Brazilië werden gebracht en zich daar vermengden met lokale rassen. Het resultaat is een kleine dondersteen die doet denken aan de meer bekende Jack Russell Terriër. Hij is levendig, attent, speels, dól op het najagen van alles wat wegrent en voor niets of niemand bang.

Rasbeschrijving Braziliaanse Terriër

 • Ras afkomst: Brazilië
 • Andere rasnaam: Terriër Brasileiro

Uiterlijke kenmerken van de Braziliaanse Terriër

Jachthond voor klein wild. Waakhond. Gezelschapshond.

Grote en middelgrote Terriërs

Het karakter van de Braziliaanse Terriër

De Braziliaanse Terriër is beweeglijk, levendig, actief en hij heeft het typische stoutmoedige Terriër karakter. Zeer vriendelijk met bekenden, hij kan zelf eenkennig zijn. Heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Witte ondergrond met zwarte, kastanjebruine of blauwe vlekken. Typische standaard aanwezige aftekening: tan boven de ogen, de zijkanten van de snuit, aan de binnenzijde van de oren en de oorranden. De kop moet zwarte, kastanjebruine of blauwe aftekeningen bezitten op het voorhoofd en op de oren. Een witte kraag kan aanwezig zijn en witte vlekken ter hoogte van de verticale middenlijn op het voorhoofd en de zijkanten van de snuit zijn toegestaan.

Lichaam

Goed gebalanceerd lichaam. Vrij lange, droge hals. Schoft is duidelijk te onderscheiden. De bovenlijn daalt lichtjes af naar de croupe toe. Matig brede borst. Goed gewelfde ribben. Korte, sterke rug en lendenen. Licht hellende croupe.

Schofthoogte

Reuen: 35-40 cm. Teven: 35-38 cm.

Gewicht

Maximaal 10 kg.

Type

Grote en middelgrote Terriërs

Hoofd

Driehoekig van bovenaf gezien. Afgeronde schedel. Uitgesproken stop. Sterke snuit. Droge, aangesloten lippen.

Ogen

Uit elkaar staand, groot, rond, zo donker mogelijk. Grijsblauw bij de blauwe dieren, kastanjebruin, groen of blauw bij de bruine dieren. Goed ontwikkelde wenkbrauwen.

Oren

Wijd uit elkaar, driehoekig, half staand met de punt die afhangt naar de buitenste ooghoek.

Vacht

Kort, glad, fijn en vlak aanliggend.

Poten

Stevig, gespierd.Hazenvoeten.

Staart

Laag aangezet, kort van nature uit, hoog gedragen. Indien nog gecoupeerd: ingekort tussen de 2de en 3de staartwervel.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Braziliaanse Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Braziliaanse Terriër past .

 • Mobility C2P+

  Mobility C2P+

  Komt je hond niet meer zo makkelijk zijn mand uit? Heeft hij moeite om bij te blijven met uitlaten? Dan kan je dierenarts speciale voeding adviseren die bijdraagt aan de ondersteuning van gezonde gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Recovery (natvoer)

  Recovery (natvoer)

  Is je kat of hond ziek geweest? Heeft ze een operatie gehad? Dan kan je dierenarts voor het herstelproces een speciale voeding adviseren.

  Bekijk productpagina
 • Gastro Intestinal (natvoer)

  Gastro Intestinal (natvoer)

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Braziliaanse Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Braziliaanse Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Braziliaanse Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Braziliaanse Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Braziliaanse Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies