Brits Korthaar

Brits Korthaar floor
Groot-Brittannië

De Brits Korthaar is een makkelijke en sociale kat, die zich goed aanpast aan mensen, soortgenoten en honden. Hij is er graag bij, maar gedraagt zich zeker niet opdringerig. Zijn ronde kop heeft al veel kattenliefhebbers overgehaald er een aan te schaffen. De vacht is erg dik en vraagt regelmatige verzorging.

Gemiddeld tot groot. Gewicht: 4 tot 8 kg. Lichaam van het type semi-cobby tot cobby (kort en gedrongen), robuust, krachtig en goed gespierd.

Rasbeschrijving Brits Korthaar

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: British Shorthair

Het karakter van de Brits Korthaar

Deze kat, die doet denken aan een teddybeer, is rustig, vrolijk, geduldig, evenwichtig en niet overgevoelig. Hij is met z'n gelijkmatige karakter gemakkelijk in de omgang. Hij past zich net zo goed aan in de stad als op het platteland, waar hij zich een matige jager toont. Tegenover andere katten en honden en is hij sociaal, en vaak levendig en speels. Hij is heel aanhankelijk, maar niet opdringerig. Hij is sterk en het duurt twee tot drie jaar voordat hij volwassen is. Zijn puberteit komt vrij laat. Wekelijks borstelen en kammen is voldoende, maar tijdens de rui, waarbij hij veel haar verliest, is het beter om hem dagelijks te borstelen.

Lichaam

Gedrongen en robuust. Brede borst, schouders en heupen. Goed gespierd.

Hoofd

Rond, breed en massief. Volle wangen. Duidelijk getekende snuit met afgeronde contouren. Korte neus, breed, recht en iets opgetrokken. Een lichte glooiing bij de basis maar geen stop. De lijn van de neuspunt tot de punt van de kin is recht.

Ogen

Grote, ronde, ver uit elkaar staande ogen. De kleur is in harmonie met die van de vacht (koper, donkeroranje, blauw, groen, blauwgroen of verschillende van kleur (odd-eyed)).

Oren

Middelgroot, breed aan de basis, afgerond aan de uiteinden. Tamelijk ver uit elkaar staand.

Vacht

Kort, dicht en iets van het lichaam afstaand. De stevige, pluizige textuur geeft de indruk van een natuurlijke beschermlaag. Dikke ondervacht. Er bestaat ook een Brits Langhaar (British Longhair), deze komt voort uit het te sterk inkruisen van de Perzische kat. In Nederland is deze kat niet erkend. Alle kleuren zijn erkend. Bij de Nederlandse onafhankelijke verenigingen wordt geen onderscheid gemaakt tussen de blauwe Brit en de Karthuizer.

Poten

Kort en massief. Sterke beenderen en spieren. Ronde voeten.

Staart

De lengte is gelijk aan 2/3 van de lichaamslengte. Dik bij de aanzet en iets dunner uitlopend naar een ronde punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Jouw Brits Korthaar verdient goud!

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, levensstijl of specifieke gevoeligheden. Ontdek welke voeding jouw kat verdient en probeer kattenvoer op maat.

Vraag hier je advies op maat aan!
 • Babycat Milk

  Babycat Milk

  Jouw jonge kitten is gezond, toch? Maar hoe zit het met zijn spijsvertering? Zou hij nog wat harmonieuzer kunnen groeien? Babycat Milk van ROYAL CANIN® is een instant melk, die de samenstelling van de moedermelk benadert. Het ondersteunt de spijsvertering en helpt je kitten geleidelijk en harmonieus te groeien.

  Bekijk productpagina
 • Pediatric Weaning - vanaf het spenen tot 4 maanden

  Pediatric Weaning - vanaf het spenen tot 4 maanden

  Wist je dat je kitten in haar eerste levensjaar een kritieke groeiperiode doormaakt? Van 4 weken tot 4 maanden heeft je kitten een verminderde afweer en een erg gevoelige spijsvertering. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
 • Pediatric Growth - vanaf 4 maanden tot 12 maanden of tot castratie

  Pediatric Growth - vanaf 4 maanden tot 12 maanden of tot castratie

  Wist je dat je pasgeboren kitten in één jaar uitgroeit tot een volwassen kat? In dit eerste jaar heeft je kitten een gevoelige spijsvertering en een verminderde afweer. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die het beste aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Brits Korthaar

Naam Voorkomend in Nederland
1. Luna
1.1%
1.1%
2. Simba
0.8%
0.8%
3. Tommy
0.7%
0.7%
4. Max
0.6%
0.6%
5. Mickey
0.6%
0.6%

Brits Korthaar baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een kat]. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende fokker of cattery.

Heb je al een kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw kat het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens