Brits Langhaar

Brits Langhaar floor
Groot-Brittannië

De Britse Langhaar heeft hetzelfde karakter als de Britse Korthaar: hij is makkelijk, past zich goed aan en is sociaal naar mensen, soortgenoten en honden. Hij is er graag bij, maar gedraagt zich niet opdringerig. De vacht van de Britse Langhaar vraagt veel verzorging.

Gemiddeld tot groot. Gewicht: 4 tot 8 kg. Lichaam van het type semi-cobby tot cobby (kort en gedrongen), robuust, krachtig en goed gespierd.

Rasbeschrijving Brits Langhaar

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: British Longhair

Het karakter van de Brits Langhaar

"Katten van dit ras staan bekend om hun gelijkmatige en aangename humeur. De meeste Langhaar Britten zijn uiterst verdraagzaam en vriendelijk, en ze hebben een groot aanpassingsvermogen. De kittens zijn tot op een leeftijd van ongeveer één tot twee jaar zo speels als alle andere katten, maar daarna worden de meeste wat minder actief en laten ze hun aanwezigheid in uw huis niet zo nadrukkelijk blijken. Het ligt niet in hun aard om luidruchtig aandacht te vragen. Ze kunnen zichzelf redelijk goed bezighouden. Soms liggen ze uren ergens te slapen, maar ze houden er ook van om geknuffeld te worden en veel contact met de huisgenoten stellen ze zeker op prijs. ondanks hun zachte karakter vinden ze niet altijd alles maar best, ze blijven hun eigen karakter behouden en als ze het ergens niet mee eens zijn zullen ze dat beslist laten merken. Katten van dit ras gaan doorgaans goed om met soortgenoten, en de omgang met honden is ook erg goed te noemen. Aangezien ze goedmoedig en stabiel zijn, kunnen de meeste het prima vinden met kinderen. Een voorwaarde hiervoor is dat ze goed gesocialiseerd zijn."

Kleur

"De vacht van de Brits Langhaar kan erg veel verschillende kleuren en kleurpatronen hebben. De effen gekleurde komt o.a. voor in wit, zwart, blauw, rood, creme, chocolate en lilac. Ze behoren koper tot oranjekleurige ogen te hebben met uitzondering van de effen witte die ook twee blauwe ogen kan hebben of odd-eyed mag zijn. Er mag in de vacht van effen gekleurde katten geen witten haren of aftekeningen voorkomen, elke haar behoort van de haarpunt tot de wortel zo veel mogelijk dezelfde kleur te hebben. De Brit komt ook voor met Tabbypatronen, met wit, zilver en ook met Points."

Lichaam

Niet alleen door de kwaliteit van de vacht onderscheidt de Brits Langhaar zich van de gewone kortharige huiskatten, maar voornamelijk ook door lichaamsbouw, die enige overeenkomsten vertoont met de bouw van de Perzische kat. Ze behoren een brede borstkas en een korte gespierde rug te hebben, de bouw behoort in alle opzichten gedrongen te zijn.

Hoofd

Oogt zeer massief. Is rond, met volle wangen en een brede schedel. De nek is kort, dik en gespierd. De brede neus is kort en recht, en de neusaanzet mag niet te geprononceerd zijn, maar moet in een lichte welving in het ronde schedelvoorhoofd overgaan. De kin is stevig en goed ontwikkeld. Volwassen katers hebben een massievere kop dan poezen en vertonen de zogenaamde katerwangen.

Ogen

Groot en rond, ze kunnen verschillende kleuren hebben, afhankelijk van de vachtkleur.

Oren

Klein, kort en breed aan de basis, staan ver uit elkaar.

Vacht

De vacht is halflang tot lang. De dicht ingeplante vacht, voelt stevig aan, is veerkrachtig en ligt door de dikte en dichtheid van de vacht niet glad aan, maar staat een beetje van het lichaam af.

Poten

De poten zijn kort en recht, met ronde stevige voetjes.

Staart

De dikke staart is kort tot gemiddeld van lengte en heeft een afgeronde punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Brits Langhaar past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Brits Langhaar past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Pediatric Growth

  Pediatric Growth

  Wist je dat je pasgeboren kitten in één jaar uitgroeit tot een volwassen kat? In dit eerste jaar heeft je kitten een gevoelige spijsvertering en een verminderde afweer. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die het beste aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
 • Pediatric Weaning

  Pediatric Weaning

  Wist je dat je kitten in haar eerste levensjaar een kritieke groeiperiode doormaakt? Van 4 weken tot 4 maanden heeft je kitten een verminderde afweer en een erg gevoelige spijsvertering. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
 • Ageing Sterilised 12+

  Ageing Sterilised 12+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen en wat vitaler? Ageing Sterilised 12+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je gesteriliseerde poes of gecastreerde kater vanaf 12 jaar. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Brits Langhaar

Naam Voorkomend in Nederland
1. Max
1.1%
1.1%
2. Amy
0.9%
0.9%
3. Bo
0.9%
0.9%
4. Minoes
0.8%
0.8%
5. Luna
0.8%
0.8%

Brits Langhaar baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Brits Langhaar. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Brits Langhaar fokker of cattery.

Heb je al een Brits Langhaar kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Brits Langhaar het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens