Bullmastiff

Bullmastiff floor
Groot-Brittannië

Deze krachtpatser werd oorspronkelijk gebruikt als verdedigingshond en om stropers te verjagen. Ook nu nog is de Bullmastiff een uitstekende waakhond. Hij is stabiel en rustig, totdat er een inbreker komt. Houd er rekening mee dat andere honden soms dezelfde behandeling krijgen. De Bullmastiff werd in de negentiende eeuw gefokt om grote domeinen te bewaken. Het is een geslaagde kruising tussen een Bulldog en een Mastiff. Het ras werd in 1924 erkend.

Rasbeschrijving Bullmastiff

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië

Uiterlijke kenmerken van de Bullmastiff

Waak- en verdedigingshond. Politie en militaire hond. Gezelschapshond.

Dogtype Molosser

Het karakter van de Bullmastiff

Stevig, actief, behendig, met een groot uithoudingsvermogen, evenwichtig. Geestdriftig, zeer waakzaam en moedig. Het is een uitstekende waakhond. Trouw, zacht, goed gezelschap voor kinderen. Hij heeft een uitstekend reukvermogen en een dominant temperament. Met een consequente, doch zachte opvoeding moet men vroeg beginnen.

Kleur

Elke schakering van gestroomd, rood of fauve. De kleur moet effen en zuiver zijn. Een kleine witte aftekening op de borst is toegestaan. Zwart masker op de snuit. De ogen zijn omrand door donkere aftekeningen.

Lichaam

Stevig. Erg gespierde hals. Brede borstkas. Gespierde schouders. Korte, rechte rug. Brede lendenen.

Schofthoogte

Reuen: 63-68 cm. Teven: 61-66 cm.

Gewicht

Reuen: 50-59 kg. Teven: 41-50 kg.

Type

Dogtype Molosser

Hoofd

Breed. Stevige vierkante schedel die huidplooien vertoont wanneer de hond alert is. Duidelijke stop. Goed ontwikkelde kaken. Korte, brede snuit. De lippen mogen niet afhangen.

Ogen

Van gemiddelde grootte, donker of hazelnootkleurig.

Oren

Klein en V-vormig, hoog aangezet ver uit elkaar en donkerder dan de rest van het lichaam.

Vacht

Kort, stug en vlak

Poten

Stevig en gespierd met zware botten. Kleine voeten (kattevoeten) met afgeronde, goed gewelfde tenen. Donkere nagels.

Staart

Hoog aangezet, stevig aan de basis en naar het uiteinde smaller verlopend. Wordt recht of licht gebogen gedragen. Hij reikt tot aan de spronggewrichten.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Bullmastiff past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Bullmastiff past .

 • Hepatic (natvoer)

  Hepatic (natvoer)

  Heeft je hond leverproblemen? Is zijn leverfunctie niet optimaal? Bij leverproblemen kan je dierenarts de speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de leverfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Satiety

  Satiety

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Bullmastiff

Naam Voorkomend in Nederland
1. Diesel
1.6%
1.6%
2. Hummer
1.4%
1.4%
3. Bo
1.4%
1.4%
4. Joy
1.2%
1.2%
5. Max
1.2%
1.2%

Bullmastiff baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bullmastiff. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bullmastiff fokker of kennel.

Heb je al een Bullmastiff pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bullmastiff het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies