Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Cão da Serra da Estrela

Cão da Serra da Estrela floor
Portugal

De Portugese herder of Estrela is een hond met een uitgesproken karakter: moedig, eigenzinnig en dominant. Van huis uit is het zijn taak om kuddes te beschermen tegen beren of wolven. Ook vandaag de dag gaat deze jongen niet kinderachtig om met zaken die hij bedreigend acht voor zichzelf of voor zijn baas.

Rasbeschrijving Cão da Serra da Estrela

 • Ras afkomst: Portugal
 • Andere rasnamen: Estrela, Estrela Berghond, Portugese Berghond, Portugese Herdershond

Uiterlijke kenmerken van de Cão da Serra da Estrela

Vee- en schapenhoeder. Waakhond. Politie of legerhond. Gezelschapshond.

Molosser Bergtype

Het karakter van de Cão da Serra da Estrela

"Indrukwekkend voorkomen, vlugge reacties, zeer rustiek, levendig en moedig. Hij is een trouwe hoeder van de kudde die hij onverzettelijk verdedigt. Hij is een uitermate goede verdedigingshond. Hij wordt ook gebruikt als trekhond. Zijn uitzonderlijk reukvermogen maakt hem tot een goede jachthond. Wantrouwig tegenover vreemden; het is een uitstekende waakhond. Gehoorzaam, rustig, een ideale gezinshond. Hij heeft een zachte maar consequente opvoeding nodig."

Kleur

Fauve, wolfsgrauw en geel, uniform of gevlekt zijn de enige toegestane kleuren.

Lichaam

Compact. Korte, dikke hals. Gewelfde, brede en diepe borstkas. Korte rug. Korte, brede lendenen. Enigszins afhellende croupe.

Schofthoogte

Reuen: 65-72 cm. Teven: 62-68 cm.

Gewicht

Reuen: 40-50 kg. Teven: 30-40 kg.

Type

Molosser Bergtype

Hoofd

Krachtig en volumineus. De schedel heeft een convex profiel. Weinig ontwikkelde stop. Goed ontwikkelde kaken. Lange neusrug

Ogen

Middelgroot, ovaal, bij voorkeur donker amberkleurig. De randen van de oogleden zijn zwart.

Oren

Klein, dun, driehoekig met afgeronde uiteinden. Afhangend. Gecoupeerde oren zijn toegestaan

Vacht

Overvloedig enigszins grof, die doet denken aan geitenharen, glad of lichtjes gegolfd. Er bestaat een langharige (komt tegenwoordig het meest voor) en een kortharige variëteit. Fijne ondervacht, vooral bij de langharige variëteit ontwikkeld.

Poten

Goed gespierd, stevige botten, stevige gewrichten. De voeten zijn niet te rond noch te lang. Dikke, dichte, gesloten tenen. Donkere, zwarte nagels.

Staart

Lang, afhangend tot aan het spronggewricht. Overvloedig behaard (bevederd bij de langharige variëteit).

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Cão da Serra da Estrela past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Cão da Serra da Estrela past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Cão da Serra da Estrela baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Cão da Serra da Estrela. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Cão da Serra da Estrela fokker of kennel.

Heb je al een Cão da Serra da Estrela pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Cão da Serra da Estrela het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies