Cane Corso

Cane Corso floor
Italië

De Cane Corso is de directe afstammeling van de oude Romeinse Molossers. Hij kwam vroeger in heel Italië voor, nu enkel in de Pouilles en de streken die grenzen aan deze zuidelijke Italiaanse provincie. De naam Cano Corso stamt af van het Latijnse 'Cohors' (binnenhof van een boerderij, erf) wat beschermer, bewaker van het erf betekent. Vanaf de zestiende eeuw gebruikt men hem voor bewaking en de jacht.

Rasbeschrijving Cane Corso

 • Ras afkomst: Italië
 • Andere rasnamen: Italiaanse hofhond, Cane Corso

Uiterlijke kenmerken van de Cane Corso

Waak- en verdedigingshond. vee- en schapenhoeder. Jachthond. Gezelschapshond.

Bergtype Molosser

Het karakter van de Cane Corso

Rustieke, sterke, levendige en erg moedige hond. Hij is fieren evenwichtig. Hij is gehoorzaam en gehecht aan zijn baas en, toont zich verdraagzaam en speels met kinderen. Hij is wantrouwend tegenover vreemden. Hij is makkelijk te trainen.

Kleur

Zwart, loodgrijs, arduingrijs, licht grijs, lichte fauve, reebruin, donker fauve, gestroomd (strepen op een wildkleurige of grijze ondergrond in allerlei schakeringen). De fauve en gestroomde dieren hebben een zwart of grijs masker. Een kleine witte aftekening op de borst, de uiteinden van de ledematen en de neusrug is toegelaten.

Lichaam

Iets langer dan hoog. Robuuste hals. De schoft is hoger dan de croupe. Rechte, zeer gespierde rug. Goed ontwikkelde borstkas. Korte, stevige lendenen. Lange, brede, licht schuine croupe.

Schofthoogte

reuen: 64-68 cm. teven: 60-64 cm.

Gewicht

reuen: 45-50 kg. teven: 40-45 kg.

Type

Bergtype Molosser

Hoofd

Breed, typisch molosserhoofd. Duidelijke stop. Stevige, vierkante snuit die korter is dan de schedel. Rechte neusrug. Zeer brede en dikke kaken.

Ogen

Van gemiddelde grootte, bijna ovaalvormig. Zo donker mogelijk, afhankelijk van de kleur van de vacht.

Oren

Driehoekig, hangend, breed aan de basis. Indien gecoupeerd ingekort tot gelijkzijdige driehoeken.

Vacht

Kort, zeer dicht. Dunne ondervacht

Poten

Krachtig. Voorste voeten zijn rond en compacter dan de achterste.

Staart

Vrij hoog ingeplant, zeer dik aan de basis. Indien hij gecoupeerd wordt kort men hem in tot op de vierde staartwervel.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Cane Corso past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Cane Corso past .

 • Hepatic (natvoer)

  Hepatic (natvoer)

  Heeft je hond leverproblemen? Is zijn leverfunctie niet optimaal? Bij leverproblemen kan je dierenarts de speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de leverfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Satiety

  Satiety

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Cane Corso

Naam Voorkomend in Nederland
1. Luna
2.5%
2.5%
2. Bo
1.6%
1.6%
3. Diesel
1.6%
1.6%
4. Chiara
1%
1%
5. Donna
1%
1%

Cane Corso baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Cane Corso. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Cane Corso fokker of kennel.

Heb je al een Cane Corso pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Cane Corso het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies