Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel floor
Groot-Brittannië

De Cavalier King Charles Spaniel is een gezelschapshond die mensen gemakkelijk om zijn vinger windt. Door zijn uiterlijk en zijn vrolijke en zachtaardige karakter is het Cavaliertje een populaire gezinshond geworden. Helaas heeft de populariteit ook nadelen. In Nederland is de rasvereniging druk doende de gezondheidsproblemen binnen dit ras de kop in te drukken.

Rasbeschrijving Cavalier King Charles Spaniel

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnamen: English Toy Spaniel, De Cavalier

Uiterlijke kenmerken van de Cavalier King Charles Spaniel

Gezelschapshond.

Engelse Spaniels

Het karakter van de Cavalier King Charles Spaniel

Hij is robuust, levendig, sportief, energiek en pittig. Deze minispaniel jaagde op het wild met zijn fijne neus en scherpe ogen. Hij is erg vriendelijk, intelligent, gevoelig en zachtaardig, kortom een plezierig gezelschap. Hij blaft niet veel. Het is geen waakhond. Hij moet consequent, maar ook met kalmte worden opgevoed.

Kleur

Black-and-tan (King Charles): ravenzwart met tan vlekken boven de ogen, op de wangen, aan de binnenkant van de oren, op de borst en de benen en onder de staart. Witte vlekken zijn niet toegestaan. - Ruby: eenkleurig, dieprood. Witte vlekken zijn niet to

Lichaam

Langgerekt. Middellange, licht gewelfde hals. Middelmatige borstomvang. Goede gewelfde ribben. Rechte rug. Korte lendenen.

Schofthoogte

25 tot 34 cm.

Gewicht

5 tot 9 kg.

Type

Engelse Spaniels

Hoofd

Rond. Bijna platte schedel. Weinig opvallende stop. Kegelvormige snuit. Sterke kaken. Geen open mondhoeken. Goed ontwikkelde zwarte neusspiegel.

Ogen

Groot, rond, niet uitpuilend, donker.

Oren

Hoog aangezet, lang. Weelderige bevedering.

Vacht

Lang, zijdeachtig, zonder krullen. Licht golvend. Weelderige bevedering.

Poten

Kort, matig zware botten. Compacte voeten. Stevige zoolkussentjes.

Staart

Vrolijk gedragen, maar nooit te veel boven de ruglijn.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Jouw Cavalier King Charles Spaniel is uniek

Wist je dat verschillende hondenrassen specifieke voeding nodig hebben? En daar hebben ze alle reden toe. Zo heeft elk ras unieke redenen voor specifieke voedingsstoffen. Voor de ondersteuning van hun verschillende gewrichten, spijsvertering en vacht bijvoorbeeld. Of voor hun type gebit, dat vraagt om een eigen vorm brok. Unieke redenen vragen om unieke voeding.

Vraag hier je advies op maat aan
 • Cavalier King Charles Adult

  Cavalier King Charles Adult

  Jouw Cavalier King Charles Spaniel is gezond, toch? Of zou hij wel iets slanker kunnen, iets levendiger? ROYAL CANIN® heeft speciaal voor dit ras de vorm en samenstelling van de brokjes aangepast.

  Bekijk productpagina
 • Cavalier King Charles Junior

  Cavalier King Charles Junior

  Je Cavalier King Charles pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase nog wat meer weerstand nodig hebben? Zijn immuunsysteem is immers nog niet ontwikkeld. Cavalier King Charles Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de spijsvertering en de natuurlijke weerstand van je pup te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Mini Junior Wet

  Mini Junior Wet

  Je kleine pup is gezond, toch? Of kan hij ondersteuning gebruiken tijdens zijn groei? Speciaal voor pups van kleine honden is er Mini Junior Wet van ROYAL CANIN®. Deze gezonde natvoeding bevordert de eetlust van pups met een verwacht volwassen gewicht tot 10 kilo.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Cavalier King Charles Spaniel

Naam Voorkomend in Nederland
1. Lady
1.5%
1.5%
2. Charlie
1.2%
1.2%
3. Max
1.1%
1.1%
4. Tommy
1.1%
1.1%
5. Daisy
1%
1%

Cavalier King Charles Spaniel baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Cavalier King Charles Spaniel. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Cavalier King Charles Spaniel fokker of kennel.

Heb je al een Cavalier King Charles Spaniel pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Cavalier King Charles Spaniel het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies