Chart Polski

Chart Polski floor
Polen

Deze Poolse Windhond is een zichtjager. Net als veel andere windhonden is hij supersnel en houdt hij van een uitdaging. Maar deze jongen is – anders dan zijn soortgenoten - ook graag bereid om ´zijn´ mensen en territorium te beschermen. De Chart Polski is gehoorzaam. Hij is gereserveerd naar vreemden. De Chart Polski stamt af van de Aziatische Windhond. Hij werd in het barre Poolse klimaat gebruikt voor de jacht op haas, vos, ree en wolf.

Rasbeschrijving Chart Polski

 • Ras afkomst: Polen
 • Andere rasnamen: Poolse Greyhound, Poolse Windhond

Uiterlijke kenmerken van de Chart Polski

Jachthond. Gezelschapshond.

Kortharige Windhonden

Het karakter van de Chart Polski

Hij is robuust en standvastig. Deze jachthond is eveneens een plezierig gezelschap. Hij moet consequent worden opgevoed.

Kleur

Alle kleuren zijn toegestaan.

Lichaam

Langgerekt. Lange, gespierde, krachtige hals. Uitge-sproken schoft. Ruime borst. Rechte rug. Brede en gespierde lendenen. Schuine, licht afhangende, lange, gespierde en brede croupe. Opgetrokken buiklijn.

Schofthoogte

Reu: 70 tot 80 cm. Teef: 68 tot 75 cm.

Gewicht

Ongeveer 40 kg.

Type

Kortharige Windhonden

Hoofd

Sterk, droog en lang. Platte schedel. Weinig gemarkeerde stop. Sterke snuit. Sterke kaken. Geen open mondhoeken. Zwarte of donkergekleurde neusspiegel, afhankelijk van de kleur van de vacht. Boogvormige neusbrug.

Ogen

Tamelijk groot, amandelvormig, donkergekleurd (van donkerbruin tot amberkleurig). Zwarte of donkergekleurde oogranden.

Oren

Middelgroot, tamelijk smal. Wanneer ze zijn uitgestrekt, raken de punten gemakkelijk de binnenste ooghoek.

Vacht

Vrij ruw, mag niet `draadharig', maar ook niet zijdeachtig. Is over het gehele lichaam verschillend van lengte maar over algemeen relatief kort. Langer op de schoft, korter op de ribben van de romp. Aan de achterkant en de onderkant van de staart is de vacht langer en vormt een broek.

Poten

Lang, droog, goed gespierd. Ovale voeten. Gesloten, goed gewelfde tenen.

Staart

Lang, dik aan de staartwortel, in rust laag gedragen. De punt moet sikkelvormig en naar boven gebogen of compleet ringvormig zijn.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Chart Polski past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Chart Polski past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Starter

  Large Dog Starter

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Neutered Junior

  Large Dog Neutered Junior

  Is je pup gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Chart Polski

Naam Voorkomend in Nederland
1. Mega
16.7%
16.7%
2. Nelly
16.7%
16.7%
3. Paqoraz
16.7%
16.7%
4. Pinky
16.7%
16.7%
5. Tito
16.7%
16.7%

Chart Polski baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Chart Polski. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Chart Polski fokker of kennel.

Heb je al een Chart Polski pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Chart Polski het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies