Chihuahua

Chihuahua floor
Mexico

De Chihuahua is een gezelschapshondje dat graag en goed waakt. Als hij iets ziet wat hem niet bevalt, vergeet hij dat hij klein is. Deze zelfbewustheid is mooi maar kan ook gevaarlijk zijn. Hij heeft zijn naam te danken aan het gebied Chihuahua in het noorden van Mexico, waar waarschijnlijk de oorsprong van dit oude ras ligt. Deze heilige hond was favoriet bij de Azteken en werd als heilig voedsel genuttigd of geslacht op het offeraltaar ter ere van de goden. Hij bracht overigens geluk in huis.

Rasbeschrijving Chihuahua

 • Ras afkomst: Mexico
 • Andere rasnamen: Pelo Corto, Pelo Largo

Uiterlijke kenmerken van de Chihuahua

Gezelschapshond.

Chihuahua

Het karakter van de Chihuahua

Hij is robuust, erg gehard, ondernemend, zeer levendig, tamelijk onafhankelijk, moedig met een trots en wilskrachtig temperament. Hij heeft een groot weerstandsvermogen. Hij is erg aan zijn baas gehecht en bezitterig. Hij kan niet goed met kinderen omgaan. Hij blaft nogal veel en kan agressief zijn tegen vreemden. Het is een goede waakhond. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Alle kleuren en kleurmengingen zijn toegestaan. De meest voorkomende en gewaardeerde kleuren zijn: rossig of bruin, chocolade, rossig of strobruin, wit, roomkleurig, zilverrood, zilvergrijs, black-and-tan, zwart.

Lichaam

Cilindervormig, compact, lichaamslengte langer dan de schofthoogte. Ronde, goed geproportioneerde hals. Smalle schouders. Gespierde achterhand.

Schofthoogte

14 tot 20 cm

Gewicht

0,5 tot 3 kg.

Type

Chihuahua

Hoofd

Rond, appelvormig. Blijvende fontanel op het voorhoofd. Zeer uitgesproken stop. Vrij korte en spitse neus. Fijne wangen. Een lichte prognatie is toegestaan. Zeer zwarte of iets lichtere neusspiegel, afhankelijk van de vachtkleur.

Ogen

Uit elkaar staand, niet te zeer uitpuilend. Zwart, kastanjebruin, blauw, robijnrood of lichtgekleurd.

Oren

Groot, zeer ver naar buiten staand. Recht en alert gedragen, in rust 45

Vacht

Kort, dicht, glanzend. Een kleine kraag in de hals is erg in trek.

Poten

Vrij kort, fijn. Kleine voeten. Uit elkaar staande tenen, niet gespreid.

Staart

Middellang. Omhoog gedragen of iets langs de flank. Meestal goed behaard.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Jouw Chihuahua verdient goud!

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. Ontdek welke voeding jouw hond verdient en probeer hondenvoer op maat.

Vraag hier je advies op maat aan!
 • Chihuahua Adult

  Chihuahua Adult

  Je Chihuahua is gezond, toch? Of heeft hij maar een matige eetlust en denk je dat daardoor zijn conditie wel wat beter kan? Chihuahua Adult van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de eetlust van de kleinste hond ter wereld te vergroten.

  Bekijk productpagina Nu: tijdelijk actievoordeel!
 • Chihuahua Junior

  Chihuahua Junior

  Je Chihuahua pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase nog wat meer weerstand nodig hebben? Zijn immuunsysteem is immers nog niet ontwikkeld. Chihuahua Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de weerstand van de pup van het kleinste ras ter wereld te vergroten.

  Bekijk productpagina Nu: tijdelijk actievoordeel!
 • Chihuahua Adult Wet

  Chihuahua Adult Wet

  Je Chihuahua is gezond, toch? Of heeft hij een matige eetlust en denk je dat daardoor zijn conditie wel wat beter kan? Chihuahua Adult natvoeding van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de eetlust van de kleinste hond ter wereld te vergroten.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Chihuahua

Naam Voorkomend in Nederland
1. Chico
1.9%
1.9%
2. Luna
1.8%
1.8%
3. Diva
1.8%
1.8%
4. Gucci
1.2%
1.2%
5. Diesel
1.1%
1.1%

Chihuahua baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Chihuahua. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Chihuahua fokker of kennel.

Heb je al een Chihuahua pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Chihuahua het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies