Chihuahua Korthaar

Chihuahua Korthaar floor
Mexico

Rasbeschrijving Chihuahua Korthaar

 • Ras afkomst: Mexico
 • Andere rasnamen: Pelo Corto, Pelo Largo

Uiterlijke kenmerken van de Chihuahua Korthaar

Gezelschapshond.

Chihuahua

Het karakter van de Chihuahua Korthaar

Hij is robuust, erg gehard, ondernemend, zeer levendig, tamelijk onafhankelijk, moedig met een trots en wilskrachtig temperament. Hij heeft een groot weerstandsvermogen. Hij is erg aan zijn baas gehecht en bezitterig. Hij kan niet goed met kinderen omgaan. Hij blaft nogal veel en kan agressief zijn tegen vreemden. Het is een goede waakhond. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Alle kleuren en kleurmengingen zijn toegestaan. De meest voorkomende en gewaardeerde kleuren zijn: rossig of bruin, chocolade, rossig of strobruin, wit, roomkleurig, zilverrood, zilvergrijs, black-and-tan, zwart.

Lichaam

Cilindervormig, compact, lichaamslengte langer dan de schofthoogte. Ronde, goed geproportioneerde hals. Smalle schouders. Gespierde achterhand.

Schofthoogte

14 tot 20 cm

Gewicht

0,5 tot 3 kg.

Type

Chihuahua

Hoofd

Rond, appelvormig. Blijvende fontanel op het voorhoofd. Zeer uitgesproken stop. Vrij korte en spitse neus. Fijne wangen. Een lichte prognatie is toegestaan. Zeer zwarte of iets lichtere neusspiegel, afhankelijk van de vachtkleur.

Ogen

Uit elkaar staand, niet te zeer uitpuilend. Zwart, kastanjebruin, blauw, robijnrood of lichtgekleurd.

Oren

Groot, zeer ver naar buiten staand. Recht en alert gedragen, in rust 45

Vacht

Kort, dicht, glanzend. Een kleine kraag in de hals is erg in trek.

Poten

Vrij kort, fijn. Kleine voeten. Uit elkaar staande tenen, niet gespreid.

Staart

Kort.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Jouw Chihuahua Korthaar is uniek

Wist je dat verschillende hondenrassen specifieke voeding nodig hebben? En daar hebben ze alle reden toe. Zo heeft elk ras unieke redenen voor specifieke voedingsstoffen. Voor de ondersteuning van hun verschillende gewrichten, spijsvertering en vacht bijvoorbeeld. Of voor hun type gebit, dat vraagt om een eigen vorm brok. Unieke redenen vragen om unieke voeding.

Vraag hier je advies op maat aan
 • Chihuahua Junior

  Chihuahua Junior

  Je Chihuahua pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase nog wat meer weerstand nodig hebben? Zijn immuunsysteem is immers nog niet ontwikkeld. Chihuahua Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de weerstand van de pup van het kleinste ras ter wereld te vergroten.

  Bekijk productpagina
 • HT42d Small Dog

  HT42d Small Dog

  Je loopse of drachtige teef is gezond, toch? Of zou ze wel wat ondersteuning kunnen gebruiken tijdens de dracht? Speciaal voor kleine honden in de eerste fase van de voortplantingscyclus is er HT42d Small Dog van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
 • Chihuahua Adult Wet

  Chihuahua Adult Wet

  Je Chihuahua is gezond, toch? Of heeft hij een matige eetlust en denk je dat daardoor zijn conditie wel wat beter kan? Chihuahua Adult natvoeding van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de eetlust van de kleinste hond ter wereld te vergroten.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Chihuahua Korthaar

Naam Voorkomend in Nederland
1. Chico
1.8%
1.8%
2. Luna
1.5%
1.5%
3. Diva
1.5%
1.5%
4. Binky
1.4%
1.4%
5. Diesel
1.2%
1.2%

Chihuahua Korthaar baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Chihuahua Korthaar. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Chihuahua Korthaar fokker of kennel.

Heb je al een Chihuahua Korthaar pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Chihuahua Korthaar het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies