Cirneco dell'Etna

Cirneco dell'Etna floor
Italië

De Cirneco dell’Etna werd op Sicilië gebruikt voor de jacht op konijnen. De hond spoorde ze op, ving ze en bracht ze eigenhandig naar de baas. Het spreekt voor zich dat deze hond niet gedijt op de bank. Als hij voldoende beweging en uitdaging krijgt, is de Cirneco dell’Etna ook in huis prettig gezelschap.

Rasbeschrijving Cirneco dell'Etna

 • Ras afkomst: Italië
 • Andere rasnaam: Cirneco

Uiterlijke kenmerken van de Cirneco dell'Etna

Jachthond. Waakhond. Gezelschapshond.

Primitieve jachthonden

Het karakter van de Cirneco dell'Etna

"Deze zeer rustieke, stoere, levendige, beweeglijke en krachtige hond heeft een sterke persoonlijkheid, maar een goed temperament. Hij is een aanhankelijke, opgewekte en vriendelijke gezelschapshond. De Cirneco dell'Etna is gereserveerd ten opzichte van vreemden, maar niet agressief; hij is een goede waakhond. Deze hond gebruikt vooral zijn gezichtsvermogen bij de jacht op konijnen. Met een consequente opvoeding moet al op jonge leeftijd begonnen worden."

Kleur

Eenkleurig vosrood/bruingeel, licht of verdund (isabel- of zandkleurig). Geelbruin (fawn) met witte aftekeningen. Eenkleurig wit met oranje aftekeningen is toegestaan, maar niet gewenst.

Lichaam

Vierkante gebouwd. Bovenlijn hals goed gewelfd. Toelopende hals. Vrij smalle borstkas. Nauwelijks gewelfde ribben. Rechte rug. Droge, hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: 46 tot 50 cm. Teef: 42 tot 46 cm.

Gewicht

Reu: 10 tot 12 kg. Teef: 8 tot 10 kg.

Type

Primitieve jachthonden

Hoofd

Dolichocefaal lang. Vrijwel platte schedel. Duidelijke stop. Rechte neusbrug. Puntige snuit. Vlakke wangen. Fijne, dunne, strakke lippen.

Ogen

Klein, bijna amandelvormig. Okerkleurig (niet te donker), amberkleurig of grijs.

Oren

Hoog aangezet en dicht bij elkaar. Driehoekig met smalle puntige uiteinden. Rechtop staand en naar voren gericht.

Vacht

Stijf (als paardenhaar). Kort op het hoofd, oren en benen. Langer (3 cm) halflang-stokharig, glad en vlakliggend op lichaam en staart.

Poten

Compacte, gewelfde ovale voeten met bruine of rozeachtig okerkleurige nagels. Lange benen met lichte botten en goed gedefinieerde strakke spieren.

Staart

Laag aangezet. Vrij dik en lang. In rust als sabel gedragen, in actie naar de rug opbuigend.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Cirneco dell'Etna past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Cirneco dell'Etna past .

 • Urinary Care Wet

  Urinary Care Wet

  Je hond is gezond, toch? Of drinkt hij niet altijd voldoende? Urinary Care Wet van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde natvoeding voor de ondersteuning van de urinewegen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Anallergenic

  Anallergenic

  Is je hond overgevoelig voor bepaalde voedingsstoffen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die de kans op intolerantie voor bepaalde ingrediënten en/of voedingsstoffen vermindert.

  Bekijk productpagina
 • Convalescence Support (instant)

  Convalescence Support (instant)

  Is je kat of hond ziek geweest? Heeft ze een operatie gehad? Dan kan je dierenarts voor het herstelproces een speciale voeding adviseren.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Cirneco dell'Etna baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Cirneco dell'Etna. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Cirneco dell'Etna fokker of kennel.

Heb je al een Cirneco dell'Etna pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Cirneco dell'Etna het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies