Clumber Spaniel

Clumber Spaniel floor
Frankrijk

Vergeleken met veel andere spaniels is de Clumber een stevige jongen. Hij heeft een vierkant massief hoofd op een laaggebouwd, stevig lichaam. De Clumber Spaniel is een rustige, goedhartige hond die altijd zijn waardigheid behoudt. Hij is in eerste instantie minder toeschietelijk dan andere spaniels maar blijft altijd vriendelijk. Behalve goed gezelschap is de Clumber een uitstekende jachthond. Deze meest imposante spaniel is waarschijnlijk van Franse afkomst. In de achttiende eeuw heeft de hertog van Noailles een koppel van deze honden geschonken aan de hertog van Newcastle, die woonde in een kasteel met de naam Clumber Park, in de buurt van Nottingham. In Engeland wordt deze hond veel gehouden. Hij is vrij zeldzaam in de rest van Europa.

Rasbeschrijving Clumber Spaniel

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnaam: Clumber

Uiterlijke kenmerken van de Clumber Spaniel

Jachthond. Gezelschapshond.

Spaniels

Het karakter van de Clumber Spaniel

Hij heeft een uitzonderlijk goede neus en hij speurt langzaam, stil, in een klein gebied, maar volhardend. Het is een goede jager in dicht struikgewas op konijn, snip en fazant. Het is een goede Retriever die niet bang is voor doornstruiken of water. In Engeland wordt hij in de meute gebruikt bij de drijf-jacht op de fazant. Hij is wat afstandelijker dan de overige Spaniels, maar hij is kalm, opgewekt, vriendelijk en zeer geschikt als gezelschapshond. Hij is absoluut niet agressief. Hij dient consequent en met veel geduld te worden opgevoed.

Kleur

"Wit met citroenkleurige vlekken, oranje aftekening is toegestaan; lichte vlekken op de kop en spikkels op de snuit."

Lichaam

Massief, lang, laag bij de grond. Dikke, krachtige hals. Diepe borst. Goed gewelfde ribben. Rechte, lange, brede rug. Gespierde lendenen. Diepe flanken. Zeer krachtige achterhand.

Schofthoogte

Reu: ongeveer 48 cm. Teef: ongeveer 46 cm.

Gewicht

Ideale gewicht reu: 34 kg. Ideale gewicht teef: 29,5 kg.

Type

Spaniels

Hoofd

Vierkant, massief. Brede schedel. Duidelijk gemarkeerd achterhoofd. Zware wenkbrauwbogen. Goed gemarkeerde stop. Zware en vierkante snuit. Sterke kaken.

Ogen

Donker amberkleurig. Bindvlies iets zichtbaar.

Oren

Groot, druivenbladvormig, licht naar voren hangend. Bevederd.

Vacht

Weelderig, dicht, wollig en recht. Bevedering op benen en de borst.

Poten

Kort, zeer krachtig, zware botten. Grote, ronde voeten.

Staart

Laag aangezet, ter hoogte van de rug gedragen. Goed bevederd.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Clumber Spaniel past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Clumber Spaniel past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Dog Urinary S/O-Satiety

  Dog Urinary S/O-Satiety

  Bekijk productpagina
 • Calm

  Calm

  Merk je iets vreemds aan het gedrag van je hond? Is hij vaker angstig, vernielzuchtig of kan hij niet alleen zijn? Gedragsveranderingen van je hond kunnen wijzen op stress.

  Bekijk productpagina
 • Cardiac

  Cardiac

  Heeft je hond een hartaandoening? Dan kan je dierenarts een speciale voeding adviseren. Cardiac Diet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de hartfunctie van je hond te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Clumber Spaniel

Naam Voorkomend in Nederland
1. Sam
10.3%
10.3%
2. Clumber
6.9%
6.9%
3. Lucky
6.9%
6.9%
4. Bagheera
3.4%
3.4%
5. Bailey
3.4%
3.4%

Clumber Spaniel baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Clumber Spaniel. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Clumber Spaniel fokker of kennel.

Heb je al een Clumber Spaniel pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Clumber Spaniel het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies