Corsicaanse Hond

Corsicaanse Hond floor
Frankrijk

De Corsicaanse hond (Cane Corso of Italian Corso Dog) is de directe afstammeling van de oude Romeinse Molossers. Hij kwam vroeger in heel Italië voor, nu enkel in de Pouilles en de streken die grenzen aan deze zuidelijke Italiaanse provincie. De naam Cano Corso stamt af van het Latijnse 'Cohors' (binnenhof van een boerderij, erf) wat beschermer, bewaker van het erf betekent. Vanaf de zestiende eeuw gebruikt men hem voor bewaking en de jacht. De Cane Corso kan verrassend snel zijn. Hij is energiek en heeft veel beweging nodig. Hij is waakzaam en gehecht aan zijn baas. Dat laatste heeft als voordeel dat hij zich vrij gemakkelijk laat trainen.

Rasbeschrijving Corsicaanse Hond

 • Ras afkomst: Frankrijk

Uiterlijke kenmerken van de Corsicaanse Hond

Herdershonden.

Kleur

Reebruin gestroomd of donkerreebruin.

Schofthoogte

Van 41 tot 58 cm.

Gewicht

Van 20 tot 30 kg.

Type

Herdershonden.

Hoofd

Vaak met een zwart masker.

Vacht

Kortharig of middellang.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Corsicaanse Hond past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Corsicaanse Hond past .

 • Sporting Energy 4300

  Sporting Energy 4300

  Je hond blijft ervoor gaan, toch? Of heb je het idee dat hij tijdens de inspanning meer energie kan hebben? Sporting Energy 4300 van ROYAL CANIN® geeft niet alleen direct energie vanaf het begin, maar draagt ook bij aan het langdurige uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Renal Special

  Renal Special

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal Special van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Urinary Care Wet

  Urinary Care Wet

  Je hond is gezond, toch? Of drinkt hij niet altijd voldoende? Urinary Care Wet van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde natvoeding voor de ondersteuning van de urinewegen van je hond.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 3 Populaire namen voor de Corsicaanse Hond

Naam Voorkomend in Nederland
1. Balou
33.3%
33.3%
2. Max
33.3%
33.3%
3. Olly
33.3%
33.3%

Corsicaanse Hond baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Corsicaanse Hond. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Corsicaanse Hond fokker of kennel.

Heb je al een Corsicaanse Hond pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Corsicaanse Hond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies