Coton de Tuléar

Coton de Tuléar floor
Madagascar

Hoewel de Coton de Tuléar het uiterlijk (de vacht) van ‘een watje’ heeft, is zijn karakter veel standvastiger dan zijn superzachte witte haren doen vermoeden. De Coton de Tuléar is een stoer gezelschapshondje dat zijn stem laat horen als hij dat nodig acht. Zijn karakter is vrolijk en stabiel. Hoewel hij niet verhaart, gaat er veel tijd zitten in de vachtverzorging.

Rasbeschrijving Coton de Tuléar

 • Ras afkomst: Madagascar
 • Andere rasnamen: Coton, Katoenen Knuffelhond

Uiterlijke kenmerken van de Coton de Tuléar

Gezelschapshond.

Leeuwhondjes en verwante rassen

Het karakter van de Coton de Tuléar

Hij is robuust, standvastig, zeer levendig en is dol op zwemmen. Op Madagaskar werd hij gebruikt als terriër, waakhond en voor de jacht op ongedierte. Hij is beweeglijk en uitgelaten, met een uitgesproken karakter, maar ook aanhankelijk en erg toegewijd aan zijn baas. Hij kan wel eens agressief zijn tegen zijn soortgenoten en blaft nogal veel. Hij moet vanaf het begin consequent worden opgevoed.

Kleur

Wit. Enkele gele of grijze vlekken, met name op de oren, zijn toegestaan.

Lichaam

Lang. Gespierde hals zonder keelhuid. Goed ontwikkelde borst. Licht gewelfde, goed gespierde rug. Licht gewelfde, goed gespierde lendenen. Rond, breed kruis. Ranke buiklijn.

Schofthoogte

Reu: 25 tot 32 cm. Teef: 22 tot 28 cm.

Gewicht

Reu: 4 tot 6 kg. Teef: 3,5 tot 5 kg.

Type

Leeuwhondjes en verwante rassen

Hoofd

Kort, driehoekig van bovenaf gezien. Convexe schedel. Weinig gemarkeerde stop. Rechte neusbrug. Fijne lippen. Zwarte of tabakskleurige neusspiegel.

Ogen

Rond, donker, goed uit elkaar staand.

Oren

"Hoog aangezet, afhangend, dun, driehoekig. Bedekt met witte of gekleurde haren (gele vlekken; mengeling van gele en zwarte haren, enkele zwarte haren)."

Vacht

Ongeveer 8 cm lang, fijn, licht golvend, katoenachtige structuur.

Poten

Gespierd, stevige botten. Ronde, kleine voeten. Gesloten tenen.

Staart

Laag aangezet, ongeveer 18 cm lang, dik bij de basis, fijn aan de punt. In rust valt hij tot onder het spronggewricht, met verheven punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Coton de Tuléar past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond een voeding op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Coton de Tuléar past

 • HT42d Small Dog

  HT42d Small Dog

  Je loopse of drachtige teef is gezond, toch? Of zou ze wel wat ondersteuning kunnen gebruiken tijdens de dracht? Speciaal voor kleine honden in de eerste fase van de voortplantingscyclus is er HT42d Small Dog van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
 • Small Dog Neutered Adult

  Small Dog Neutered Adult

  Is je kleine hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. En dus de voedselopname. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Small Dog Junior - van 2 t/m 10 maanden

  Small Dog Junior - van 2 t/m 10 maanden

  Je kleine pup is gezond toch? Een pup van een kleine hond maakt in korte tijd een extreme groei door. Je dierenarts kan in dat geval een speciale pupvoeding adviseren die licht verteerbare is en die voorziet in de energiebehoefte. Voor pups van 2 tot 10 maanden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Coton de Tuléar baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Coton de Tuléar. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Coton de Tuléar fokker of kennel.

Heb je al een Coton de Tuléar pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Coton de Tuléar het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies