Cymric

Cymric floor
Verenigde Staten

De Cymric is een compacte kat met een halflangharige vacht en een korte of geen staart. De Cymric is actief en speels. Hij is erg sociaal en makkelijk en kan met iedereen overweg. De vachtverzorging vraagt wat extra aandacht.

Middelgroot. Gewicht: 3,5 tot 5,5 kg. Compact, redelijk gedrongen. Geeft een afgeronde indruk. Halflange tot lange vacht.

Rasbeschrijving Cymric

 • Ras afkomst: Verenigde Staten
 • Andere rasnamen: Welsh Kat, Longhaired Manx

Het karakter van de Cymric

Het is een speelse, actieve en evenwichtige kat. Hij is erg sociaal, heeft geen problemen met vreemden en kan goed overweg met andere dieren. Hij is lief voor kinderen. De verzorging is eenvoudig, één keer per week borstelen is voldoende.

Kleur

Kleuren: dezelfde variëteiten als bij de Manx (natuurlijke kleuren, tabbytekening, etc.).

Lichaam

Compact, cobby. Brede borst. Korte rug. Afgeronde achterhand. Robuust beendergestel en ontwikkelde spieren.

Hoofd

Middelgroot, rond en iets langer dan breed. Licht afgerond voorhoofd. Uitstekende jukbeenderen. Neus gemiddeld van lengte. De snuit is iets langer dan breed. Duidelijke stop. Sterke kin.

Ogen

Grote, ronde ogen. De kleur is in harmonie met die van de vacht.

Oren

Breed aan de basis, afgerond aan de uiteinden en ver uit elkaar staand. Aan de binnenkant royaal behaard.

Vacht

Halflang tot lang, langer op de onderkant van het lichaam. Zeer zijdeachtige textuur. Een dubbele vacht (ontwikkelde ondervacht).

Poten

De voorpoten zijn aanzienlijk korter dan de achterpoten. Robuuste beenderen en sterke spieren. Middelgrote, ronde voeten.

Staart

Kort of afwezig.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Cymric past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Cymric past .

 • Digestive Care

  Digestive Care

  Je kat is gezond, toch? Of is haar ontlasting misschien wat wisselend? Digestive Care van ROYAL CANIN® ondersteunt een gezonde spijsvertering en draagt bij aan een betere ontlasting.

  Bekijk productpagina
 • Hair & Skin

  Hair & Skin

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog glanzender kunnen? Hair & Skin Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid en vacht te helpen behouden.

  Bekijk productpagina
 • Hairball Care

  Hairball Care

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of heeft zij regelmatig last van haarballen? Geen pretje voor je kat. En ook niet voor je vloerbedekking. Hairball Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de haarbalontwikkeling bij je kat te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Cymric

Naam Voorkomend in Nederland
1. Daziy
4.8%
4.8%
2. Roosje
4.8%
4.8%
3. Wolf
4.8%
4.8%
4. Mim-Pi
4.8%
4.8%
5. Ask
4.8%
4.8%

Cymric baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Cymric. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Cymric fokker of cattery.

Heb je al een Cymric kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Cymric het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens