Dobermann

Dobermann floor
Duitsland

De ‘Dober’ werd ontwikkeld als waak- en verdedigingshond. Hij heeft een actieve baas nodig die kan omgaan met het beschermingsinstinct en de zelfverzekerdheid van zijn hond. Hoewel de aanblik van deze hond elke inbreker doet stoppen, heeft hij wel degelijk een gevoelig karakter. Ten opzichte van de baas dan, voor een inbreker is een Dobermann beduidend minder lief.

Rasbeschrijving Dobermann

 • Ras afkomst: Duitsland

Uiterlijke kenmerken van de Dobermann

Werkhond: hij functioneert als hulp van de politie en het leger. Waak- en verdedigingshond. Gezelschapshond.

Pinscher type

Het karakter van de Dobermann

Levendig, sterk, moedig, waakzaam, met een vastberaden zelfs imponerende blik. Het is een hond met een hard karakter, fier, impulsief. Hij is evenwichtig, rustig en sociaal. Het is geen ras voor iedereen. Hij vraagt een vastberaden, rechtvaardige en rustige baas die in alle kalmte en zachtheid overwicht heeft. Uiterst trouw, blindelings toegewijd aan zijn baas, toch zacht met kinderen. Hij bezit een aangeboren beschermingsinstinct en is zeer wantrouwig tegenover vreemden. Deze vreedzame hond is gevoelig en verdraagt geen conflictsituaties.

Kleur

Zwart of donkerbruin met goed omlijnde roestrode aftekeningen op de snuit, de kaken, de keel, de borst, de ledematen en de zitbeenknobbels.

Lichaam

Vierkant gebouwd. Droge gespierde hals. Krachtige borst. De schoft is duidelijk zichtbaar. Korte, stevige rug. Goed ontwikkelde borstkas met licht gewelfde ribben. Afgeronde croupe. Opgetrokken buik.

Schofthoogte

Reuen: 68-72 cm. Teven: 63-68 cm.

Gewicht

Reuen: 40-45 kg. Teven: 32-35 kg.

Type

Pinscher type

Hoofd

Lang en benig. Harde, wigvormige schedel, weinig ontwikkelde stop, lange snuit. Krachtige, brede kaken. Stevige lippen die tegen de kaak aanliggen.

Ogen

Van gemiddelde grootte, ovaal en donker.

Oren

Gewenst wordt een middelgroot oor met de voorste rand glad aan de wangen aangesloten.

Vacht

Kort, stug, dicht, glad en goed aanliggend. Geen ondervacht.

Poten

Stevig. Korte voeten met gesloten, gewelfde tenen. Zwarte nagels.

Staart

Is hoog aangezet en moet natuurlijk gedragen worden.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Dobermann past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Dobermann past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Dobermann

Naam Voorkomend in Nederland
1. Kyra
1.8%
1.8%
2. Luna
1.2%
1.2%
3. Diesel
1.2%
1.2%
4. Enzo
0.9%
0.9%
5. Kay
0.9%
0.9%

Dobermann baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Dobermann. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Dobermann fokker of kennel.

Heb je al een Dobermann pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Dobermann het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies