Drever

Drever floor
Zweden

Deze Zweedse brak doet zijn werk als jachthond met overgave en passie. De Drever jaagt alleen of in meutes op hazen en vossen, maar ook voor een wild zwijn draait hij zijn – liefst witte – poot niet om. Als hij een vastberaden baas heeft en regelmatig de beentjes mag strekken, is hij een leuke gezelschapshond. Dit zeer oude ras lijkt heel veel op de Westfaalse Dasbrak, omdat het een kruising is tussen de Westfaalse Dasbrak en plaatselijke brakkenrassen. Volgens sommigen werd ook de Dashond gebruikt. De Drever werd in 1947 officieel door de Zweedse Kennel Club erkend, en in 1953 door de FCI. De eerste standaard werd in 1953 opgesteld. Buiten het land van herkomst is de Drever niet erg bekend.

Rasbeschrijving Drever

 • Ras afkomst: Zweden

Uiterlijke kenmerken van de Drever

Jachthond. Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Drever

De Drever is vasthoudend, moedig en waakzaam, en hij heeft een uitstekende neus en een luide stem. Hij jaagt alleen of in meutes op haas, vos en zelfs wild zwijn. Hij is een aangename gezelschapshond en hij heeft een vastberaden baas nodig.

Kleur

Alle kleuren zijn toegestaan, maar witte aftekeningen dienen duidelijk zichtbaar te zijn. Witte bles en kraag zijn zeer gewenst, evenals witte aftekeningen op staartpunt en voeten. Kleuren moeten zuiver zijn.

Lichaam

Rechthoekig gebouwd. Lange, vrij sterke hals zonder keelhuid. Goed ontwikkelde borstkas. Basis van het borstbeen onder de ellebogen. Krachtige, relatief korte lendenen. Buiklijn licht opgetrokken. Rechte, lange rug. Brede, sterke en iets hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: 32 tot 40 cm. Teef: 30 tot 38 cm.

Gewicht

Ongeveer 15 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Relatief groot en lang. Iets geprononceerde stop. Rechte, of licht gebogen neusbrug. Sterke en zeer hoekige snuit. Grote neusspiegel.

Ogen

Donkerbruin. Dunne oogleden.

Oren

Middellang, breed met ronde einden, plat tegen het hoofd hangend.

Vacht

Dicht en recht. Betrekkelijk kort op hoofd, onderbenen en onderkant van de staart. Langer op de hals, rug en achterkant van de dijen. Vormt een pluim aan het staarteind.

Poten

Stevige voeten met gesloten, goedgewelfde tenen en stevige voetzolen. Korte, sterke en gespierde benen.

Staart

Lang, dik aan de basis, hangend gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Drever past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Drever past .

 • Relax Care Medium

  Relax Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Medium van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Wet

  Light Weight Care Wet

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging om aan te komen? Light Weight Care Wet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat je hond helpt een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Hypoallergenic

  Hypoallergenic

  Is je hond overgevoelig voor bepaalde voedingsstoffen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die de kans op intolerantie voor bepaalde ingrediënten en/of voedingsstoffen vermindert.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Drever baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Drever. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Drever fokker of kennel.

Heb je al een Drever pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Drever het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies