Duitse Brak

Duitse Brak floor
Duitsland

De Duitse Brak is vrij sierlijk en lichtgebouwd. Voor een kortharige hond heeft hij een stevig pak haar. De Duitse Brak is snel: op zijn lange benen achtervolgt hij luid blaffend het wild. Meestal is de Duitse Brak binnenshuis rustig. Pas als hij de buitenlucht ruikt, wordt zijn werklust aangewakkerd. Dit oude ras is afkomstig uit het Sauerland in Noord-West Duitsland. De standaard werd pas in 1955 opgesteld.

Rasbeschrijving Duitse Brak

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Duitse Brak, Deutsche Sauerland Bracke

Uiterlijke kenmerken van de Duitse Brak

Jachthond,.Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Duitse Brak

De heel stoere en enthousiaste Duitse Brak jaagt op haas in de bergen en spoort gewond groot wild op. Door zijn kalme en evenwichtige temperament is hij een goede gezelschapshond. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Rood tot geel met zwart zadel of mantel met witte braktekening (doorlopende bles, snuit, halsring, borst, poten en staartpunt wit) Neusspiegel midden licht zijkanten zwart.

Lichaam

Robuust. Gespierde hals. Lange en brede borstkas. Buiklijn enigszins opgetrokken. Rechte, goed gespierde rug. Croupe niet te lang, ietwat hellend.

Schofthoogte

Reu: 37 tot 38 cm. Teef: 36 tot 37 cm.

Gewicht

Ongeveer 20 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Licht van gewicht. Licht gewelfde schedel. Duidelijke stop. Rechte of licht opgebogen neusbrug. Donkere lippen.

Ogen

Middelgroot. Donkerbruin. Donkere rand van de oogleden.

Oren

Vrij ver naar achteren aangezet, breed, lang, vlak hangend.

Vacht

3 tot 5 cm lang, recht, stevig en zeer dicht. Dichte ondervacht.

Poten

"Gespierde benen met stevige botten; achterbenen langer dan de voorbenen. Ronde voeten met zeer gesloten tenen en stevige voetzolen."

Staart

Lang, met dicht haar bedenkt vooral de onderkant, los hangend.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Duitse Brak past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Duitse Brak past .

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Puppy

  Medium Puppy

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase ondersteuning voor zijn weerstand nodig hebben? Medium Puppy van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 12 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised Medium

  Sterilised Medium

  Is je hond gesteriliseerd of gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de hormoonhuishouding. Het gedrag van je hond en zijn behoeften kunnen hierdoor veranderen. Je hond heeft minder calorieën nodig. Met speciale voeding blijft je hond op een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Duitse Brak

Naam Voorkomend in Nederland
1. Lex
3.2%
3.2%
2. Mevrouw
3.2%
3.2%
3. Odin
3.2%
3.2%
4. Rebel
3.2%
3.2%
5. Tjeu
3.2%
3.2%

Duitse Brak baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Duitse Brak. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Duitse Brak fokker of kennel.

Heb je al een Duitse Brak pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Duitse Brak het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies