Duitse Jachtterriër

Duitse Jachtterriër floor
Duitsland

Als je deze kleine Duitser voor het eerst ziet, denk je dat je van doen hebt met een donkere, ruwharige Foxterriër, maar niets is minder waar. Dit stoere ras is gefokt als werkhond, niet als gezinshond. De Duitse Jachtterriër is fel en alert. Hij graaft, zwemt, speurt en apporteert en wordt alleen gehouden door jagers.

Rasbeschrijving Duitse Jachtterriër

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnaam: Duitse Jachtterriër

Uiterlijke kenmerken van de Duitse Jachtterriër

Jachthond.

Grote en middelgrote Terriërs

Het karakter van de Duitse Jachtterriër

De Duitse Jachtterriër is fel, zeer vechtlustig, een 'moordenaar', zeer moedig, roekeloos en heeft geen makkelijk karakter. Wantrouwig tegenover vreemden, het is een alerte waker. Agressief tegenover soortgenoten. Het is de enige Terriër die geen echte gezelschapshond is alhoewel hij lief kan zijn met personen die hij kent. Hij heeft een erg consequente opvoeding nodig. Hij gehoorzaamt enkel zijn baas.

Kleur

De meest voorkomende kleur is zwart, grijszwart gemengd of donkerbruin met blekere tan aftekeningen aan de wenkbrauwen, de snuit, de borst, de ledematen, de anus. Een donker of bleek masker, een beetje wit op de borst of aan de tenen is toegestaan.

Lichaam

Iets langer dan hoog. Stevige hals. Diepe, gewelfde borstkas. Sterke, rechte rug. Fors gespierde lendenen en croupe.

Schofthoogte

33-40 cm.

Gewicht

Reuen: 9-10 kg. Teven: 7,5-8,5 kg.

Type

Grote en middelgrote Terriërs

Hoofd

Lang. Vlakke, brede schedel. Onduidelijke stop. Stevige snuit. Wangen zijn duidelijk te onderscheiden. Sterke kaken.

Ogen

Klein, liggen diep, ovaal, donker.

Oren

Hoog aangeplant, V-vormig, niet te klein, raken lichtjes de kop.

Vacht

Vrij kort, grof, vlak aanliggend, dicht, ruw en stug.

Poten

Gespierd, stevige botten. Gesloten voeten. Die van de voorhand zijn vaak breder.

Staart

Eerder horizontaal dan rechtop gedragen. Indien gecoupeerd: ingekort tot op een derde. Couperen is in Nederland niet toegestaan.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Duitse Jachtterriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Duitse Jachtterriër past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Mini Adult

  Mini Adult

  Je kleine hond is gezond toch? Of kan hij voor zijn enthousiasme extra energie gebruiken? Speciaal daarvoor hebben we Mini Adult van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
 • Small Dog Neutered Adult

  Small Dog Neutered Adult

  Is je kleine hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. En dus de voedselopname. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Small Dog Senior Consult Mature

  Small Dog Senior Consult Mature

  Je kleine oudere hond is gezond toch? Of zou hij wat vitaler kunnen? Kleine honden kunnen vanaf 8 jaar al de eerste ouderdomsverschijnselen krijgen. ROYAL CANIN® heeft voor de kleine hond vanaf 8 jaar Small Dog Senior Consult Mature ontwikkeld. Een speciale voeding om de gezondheid van je oudere hond te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Duitse Jachtterriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Duitse Jachtterriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Duitse Jachtterriër fokker of kennel.

Heb je al een Duitse Jachtterriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Duitse Jachtterriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies