Dupuy Brack

Dupuy Brack floor
Frankrijk

De Braque Dupuy, Dupuy Brak of Dupuy Pointer is een grote Franse Brak die werd genoemd naar degene die hem ontwikkelde: de Franse fokker Dupuy. De Dupuy Brak is een uitstekende jachthond met een prettig karakter. Deze hond komt weinig voor. Zelfs niet in de voormalige provincie Poitou, de woonplaats van de geestelijk vader van dit ras.

Rasbeschrijving Dupuy Brack

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnaam: Windhond Brak

Uiterlijke kenmerken van de Dupuy Brack

Jachthond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Dupuy Brack

De Dupuy Brak is snel, soepel en heeft een zeer fijne reukzin. Het is een goede staande hond. Hij wordt erg gewaardeerd voor de jacht in het open veld. Hij is groot, slank en waardig.

Kleur

Wit en donkerbruin. De ondergrond van de vacht is mooi wit met min of meer brede bruine vlekken of bruine mantel met of zonder spikkels. Bruine spikkeling met name op de voorbenen.

Lichaam

Slank. Zeer lange, lichte, fijn hals zonder keelhuid. Zeer ruime schoft. Hoge, diepe borst. Platte ribben. Stevige rug. Licht gewelfde, stevige, tamelijke korte lendenen. Zeer ontwikkeld borstbeen.Iets holle en opgetrokken flanken.

Schofthoogte

Reu: 67 tot 68 cm. Teef 65 tot 66 cm.

Gewicht

Ongeveer 30 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Lang, smal, fijn, droog.Smalle, lange, gewelfde schedel. Zeer uitgesproken achterhoofdknobbel. Geen stop. Lange, smalle, gewelfde neusbrug. Donkerbruine, brede neusspiegel. Fijne, strakke, gesloten lippen.

Ogen

Goud of bruin gekleurd.

Oren

Tamelijk lang, smal, zeer fijn en soepel, hangend en iets naar achteren gedragen.

Vacht

Min of meer kort, altijd glad. Dicht en zeer fijn op de kop en de oren. Ruw aanvoelend op de rug en de lendenen. Heel dunne huid.

Poten

Sterk, stevige botten. Langgerekte, zeer droge voeten. Gesloten tenen.

Staart

Van gemiddelde dikte, tamelijk lang, laag of licht gebogen gedragen. Tamelijk dicht behaard.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Dupuy Brack past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Dupuy Brack past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Puppy natvoer

  Maxi Puppy natvoer

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase extra ondersteuning voor zijn weerstand kunnen gebruiken? Maxi Puppy Wet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 15 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Puppy

  Maxi Puppy

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase extra ondersteuning voor zijn weerstand kunnen gebruiken? Maxi Puppy van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 15 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Dupuy Brack baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Dupuy Brack. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Dupuy Brack fokker of kennel.

Heb je al een Dupuy Brack pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Dupuy Brack het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies