Egyptische Mau

Egyptische Mau floor
Egypte

De Egyptische Mau is een actief en evenwichtig ras. Hij houdt niet van drukte of van vreemden. Wordt het hem te druk, dan trekt hij zich graag terug. Daar moet dus wel een mogelijkheid voor zijn. Hoewel de Egyptische Mau afstand houdt van onbekenden, is hij sociaal met soortgenoten en met zijn eigenaar. De vachtverzorging is eenvoudig.

Middelgroot, gelijkmatig gebouwd, vergelijkbaar met de Abessijn. Sierlijk lichaam en goed gespierd.Gewicht: 2,5 tot 5 kg. Gevlekte vacht.

Rasbeschrijving Egyptische Mau

 • Ras afkomst: Egypte
 • Andere rasnaam: Egyptian Mau

Het karakter van de Egyptische Mau

Levendig, speels, actief, evenwichtig. Deze kat is niet agressief of nerveus. Hij houdt niet van drukte. Afstandelijk tegenover vreemden, sociaal met soortgenoten, zacht en zeer lief met zijn baas. Hij heeft een zachte en aangename stem. Hij past zich aan het binnenleven aan, maar kan niet goed tegen eenzaamheid. Sportief en een goede jager, in een tuin kan hij zich uitleven. Zijn verzorging beperkt zich tot een wekelijkse borstelbeurt.

Kleur

Variîteiten - Silver : zwarte vlekjes, zilverwitte agouti ondergrond, baksteenrode neusspiegel, zwarte voetzolen. - Brons: zeer donkerbruine vlekjes, lichtbruine agouti ondergrond, baksteenrode neusspiegel. - Smoke: gitzwarte vlekjes, rookgrijze ondergrond, zwarte neusspiegel en voetzolen.

Lichaam

Middellang tussen het foreign en het cobby type in. Hoge en hoekige schouders (zwaargebouwd). Goed ontwikkelde spieren.

Hoofd

Wigvormig, met licht afgeronde lijnen, zonder vlakke gedeeltes. Licht bol voorhoofd. Lichte stop of welving tussen de neus en het voorhoofd. De kaken zijn niet vol, behalve bij volwassen katers. De snuit is kort noch puntig, de neus is even lang als breed.

Ogen

Groot, amandelvormig, noch rond, noch van het oosterse type, lichtjes schuin geplaatst. Heldergroen of kruisbesgroen/druifgroen gekleurd (t). De amberkleur is toegestaan voor jong volwassen dieren tot een leeftijd van 18 maanden.

Oren

Middelgroot tot groot, goed uit elkaar staand, breed aan de basis, alert en met vrij puntige uiteinden. De binnenzijde is met korte, vlak aanliggende haartjes bezet. Lynxtips worden op prijs gesteld.

Vacht

Kort, fijn, zijdeachtig, sterk en vlak aanliggend. Minstens twee ticking banden op de agoutiharen van de grondkleur. De vacht is natuurlijk gevlekt (spotted) tabby. Donkere, ronde vlekken zijn gelijkmatig over de romp en de buik verspreid. Streeptekening op de ledematen: M of scarabee op het voorhoofd, mascara lijnen op de slapen en wangen, ringen op de staart, onderbroken halsketting en ringen respectievelijk op de borst en de poten.

Poten

De achterpoten zijn langer dan de voorpoten. Gespierd. Kleine, licht ovale voeten.

Staart

Middellang, breed aan de basis en langzaam aflopend naar de punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Egyptische Mau past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Egyptische Mau past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Pediatric Growth

  Pediatric Growth

  Wist je dat je pasgeboren kitten in één jaar uitgroeit tot een volwassen kat? In dit eerste jaar heeft je kitten een gevoelige spijsvertering en een verminderde afweer. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die het beste aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
 • Pediatric Weaning

  Pediatric Weaning

  Wist je dat je kitten in haar eerste levensjaar een kritieke groeiperiode doormaakt? Van 4 weken tot 4 maanden heeft je kitten een verminderde afweer en een erg gevoelige spijsvertering. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
 • Ageing Sterilised 12+

  Ageing Sterilised 12+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen en wat vitaler? Ageing Sterilised 12+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je gesteriliseerde poes of gecastreerde kater vanaf 12 jaar. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Egyptische Mau

Naam Voorkomend in Nederland
1. Simba
2.8%
2.8%
2. Isis
1.8%
1.8%
3. Lucky
1.8%
1.8%
4. Mickey
1.8%
1.8%
5. Moentje
1.8%
1.8%

Egyptische Mau baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Egyptische Mau. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Egyptische Mau fokker of cattery.

Heb je al een Egyptische Mau kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Egyptische Mau het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens