Engelse Bulldog

Engelse Bulldog floor
Groot-Brittannië

Men vermoedt dat de Bulldog afstamt van de Molossers van Epirus, een oorlogshond, ingevoerd in Engeland door de Feniciërs. Zoals zijn naam aangeeft ('bull' is 'stier' in het Engels) werd hij gefokt voor de stierengevechten. Destijds werden ook hondengevechten georganiseerd. In 1835 werd deze gruwelijke praktijk verboden. In 1875 werd de eerste rasstandaard gepubliceerd.De latere selecties hebben van de Bulldog een gezelschapshond gemaakt.

Rasbeschrijving Engelse Bulldog

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië

Uiterlijke kenmerken van de Engelse Bulldog

Gezelschapshond.

Dogtype Molosser

Het karakter van de Engelse Bulldog

Levendig, eigenzinnig, moedig met een evenwichtig karakter, betrouwbaar. Anders dan zijn uiterlijk doet denken is hij lief en rustig. Hij heeft een goed karakter en blaft weinig. Ideaal gezelschap voor kinderen en is zeer gehecht aan zijn bazen. Hij moet consequent opgevoed worden.

Kleur

Eenkleurig met of zonder masker of zwarte snuit. Uniforme kleuren: rood in verschillende variëteiten, fauve. Gestroomde vacht, wit of gevlekt (wit met de bovenvermelde kleuren). Leverkleurig, zwart en black-and-tan zijn niet toegestaan.

Lichaam

Kort, goed gebouwd. Zeer forse hals met keelhuid. Brede, schuine schouders. Stevige, ronde borstkas. Gewelfde ribben. Roach-back (karperrug). De achterhand is hoog en stevig. De buik is opgetrokken.

Schofthoogte

30-40 cm.

Gewicht

Reuen: 24-25 kg. Teven: 22-23 kg.

Type

Dogtype Molosser

Hoofd

Massief. Kort aangezicht. Brede schedel. Losse gerimpelde huid. Diepe stop. Korte, brede snuit met diepe huidplooien. Brede neusgaten. Dikke, afhangende lippen. Brede, vierkante kaken. De onderkaak is langer dan de bovenkaak en is opwaarts gericht.

Ogen

Moeten zo ver mogelijk uit elkaar staan. Zijn van een matige grootte, rond en zeer donker.

Oren

Liggen ver uit elkaar. Zijn hoog aangezet op de schedel, klein en fijn. Rozenoren (zodanig naar achteren gericht zodat de binnenzijde van de oorschelp en de uitwendige gehoorgang zichtbaar zijn).

Vacht

Fijn, kort, glad en dicht

Poten

Stevig, goed gespierd. De voorste ledematen staan ver uit elkaar. Ronde, compacte voeten. De voorvoeten zijn licht naar buiten gekeerd.

Staart

Laag aangezet, rond en matig lang. Laag gedragen, zonder opwaartse krul.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Gratis Engelse Bulldogpakket

Voor elk ras zijn er unieke redenen om te kiezen voor unieke voeding. Vraag gratis het ROYAL CANIN® Engelse Bulldogpakket aan inclusief €10 giftcard! en en ontdek welke voeding het beste bij jouw Engelse Bulldog past .

Direct aanvragen
 • Bulldog Adult

  Bulldog Adult

  Je Engelse Bulldog is gezond, toch? Of zou zijn stevige lichaam extra ondersteuning nodig hebben? Bulldog Adult van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de botten en gewrichten van je hond te ondersteunen. Ook helpt het zijn gezonde gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
 • Dental Care Medium

  Dental Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of zou zijn gebit meer aandacht kunnen krijgen? Dental Care Medium van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het gebit verzorgt en tandsteenvorming helpt te verminderen.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Medium

  Relax Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Medium van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Engelse Bulldog

Naam Voorkomend in Nederland
1. Diesel
3%
3%
2. Lola
2.3%
2.3%
3. Max
1.6%
1.6%
4. Hummer
1.4%
1.4%
5. Spike
1.1%
1.1%

Engelse Bulldog baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Engelse Bulldog. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Engelse Bulldog fokker of kennel.

Heb je al een Engelse Bulldog pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Engelse Bulldog het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies