Engelse Springer Spaniël

Engelse Springer Spaniël floor
Groot-Brittannië

De Engelse Springer Spaniël heeft niet voor niets het woord ‘springer’ in zijn naam. Die verwijst ernaar dat deze spaniël het wild besprong dat zich in de struiken verstopte, zodat de jager zijn werk kon doen. Vervolgens was de Engelse Springer niet te beroerd om het aangeschoten wild op te halen. Je begrijpt: deze hond heeft ook als huishond graag wat te doen.

Rasbeschrijving Engelse Springer Spaniël

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnamen: Engelse Springer Spaniël, Engelse Springer, Springer Spaniël, Springer

Uiterlijke kenmerken van de Engelse Springer Spaniël

Jachthond. Gezelschapshond.

Spaniels

Het karakter van de Engelse Springer Spaniël

Hij is sterk, robuust, gehard, energiek, snel en heeft een fijne neus. Hij deinst niet terug voor struikgewas of vochtig terrein. Hij is fysiek sterker en is meer gedreven dan de Cocker Spaniël. Hij speurt heel actief en stoot het wild goed op. Hij springt het struikgewas in, waardoor het wild in paniek wegvlucht (to spring: het wild bespringen). Hij voldoet uit-stekend bij de jacht op konijn, fazant, snip en waterwild (zoals eend). Het is ook een zeer goede retriever, met name voor het werk in het water. Soms is hij iets te energiek en moet daarom consequent worden opgevoed. Het is een prettige gezelschapshond, maar zeker geen schoothond.

Kleur

Lever en wit, zwart en wit,of één van beide met tan aftekening.

Lichaam

Rechthoekig. Sterke, gespierde hals, zonder keelhuid. Diepe, goed ontwikkelde borst. Goed gewelfde ribben. Gespierde, sterke, matig gewelfde lendenen.

Schofthoogte

Ongeveer 51 cm.

Gewicht

Ongeveer 22,5 kg.

Type

Spaniels

Hoofd

Lang. Vrij brede, licht gewelfde schedel. Goed gemarkeerde stop. Brede en hoge snuit. Sterke kaken. Vlakke wangen. Laag hangende lippen.

Ogen

Amandelvormig, donker.

Oren

Aanzet ter hoogte van de ogen, vrij lang, tegen de kop geplaatst. Mooie bevedering.

Vacht

Dicht, recht, waterafstotend, nooit grof. Bevedering aan de oren, lichaam en benen.

Poten

Sterk, met stevige botten. Ronde, compacte gesloten voeten. Sterke zoolkussentjes.

Staart

Lage aanzet, nooit boven de rug gedragen. Mooie bevedering. Werd gewoonlijk gecoupeerd, in Nederland is couperen verboden.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Engelse Springer Spaniël past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Engelse Springer Spaniël past .

 • Mobility C2P+ (natvoer)

  Mobility C2P+ (natvoer)

  Komt je hond niet meer zo makkelijk zijn mand uit? Heeft hij moeite om bij te blijven met uitlaten? Dan kan je dierenarts speciale voeding adviseren die bijdraagt aan de ondersteuning van gezonde gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Urinary S/O (natvoer - blik)

  Urinary S/O (natvoer - blik)

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Medium Adult natvoer

  Medium Adult natvoer

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult Wet van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezonde lichaamsbouw.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Engelse Springer Spaniël

Naam Voorkomend in Nederland
1. Sam
2.2%
2.2%
2. Pepper
1.4%
1.4%
3. Bliksem
1.1%
1.1%
4. Tommy
1.1%
1.1%
5. Kyra
1.1%
1.1%

Engelse Springer Spaniël baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Engelse Springer Spaniël. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Engelse Springer Spaniël fokker of kennel.

Heb je al een Engelse Springer Spaniël pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Engelse Springer Spaniël het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies