Engelse Springer Spaniel

Engelse Springer Spaniel floor
Groot-Brittannië

De Engelse Springer Spaniel heeft niet voor niets het woord ‘springer’ in zijn naam. Die verwijst ernaar dat deze spaniel het wild besprong dat zich in de struiken verstopte, zodat de jager zijn werk kon doen. Vervolgens was de Engelse Springer niet te beroerd om het aangeschoten wild op te halen. Je begrijpt: deze hond heeft ook als huishond graag wat te doen.

Rasbeschrijving Engelse Springer Spaniel

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnamen: Engelse Springer Spaniel, Engelse Springer, Springer Spaniel, Springer

Uiterlijke kenmerken van de Engelse Springer Spaniel

Jachthond. Gezelschapshond.

Spaniels

Het karakter van de Engelse Springer Spaniel

Hij is sterk, robuust, gehard, energiek, snel en heeft een fijne neus. Hij deinst niet terug voor struikgewas of vochtig terrein. Hij is fysiek sterker en is meer gedreven dan de Cocker Spaniel. Hij speurt heel actief en stoot het wild goed op. Hij springt het struikgewas in, waardoor het wild in paniek wegvlucht (to spring: het wild bespringen). Hij voldoet uit-stekend bij de jacht op konijn, fazant, snip en waterwild (zoals eend). Het is ook een zeer goede retriever, met name voor het werk in het water. Soms is hij iets te energiek en moet daarom consequent worden opgevoed. Het is een prettige gezelschapshond, maar zeker geen schoothond.

Kleur

Lever en wit, zwart en wit,of één van beide met tan aftekening.

Lichaam

Rechthoekig. Sterke, gespierde hals, zonder keelhuid. Diepe, goed ontwikkelde borst. Goed gewelfde ribben. Gespierde, sterke, matig gewelfde lendenen.

Schofthoogte

Ongeveer 51 cm.

Gewicht

Ongeveer 22,5 kg.

Type

Spaniels

Hoofd

Lang. Vrij brede, licht gewelfde schedel. Goed gemarkeerde stop. Brede en hoge snuit. Sterke kaken. Vlakke wangen. Laag hangende lippen.

Ogen

Amandelvormig, donker.

Oren

Aanzet ter hoogte van de ogen, vrij lang, tegen de kop geplaatst. Mooie bevedering.

Vacht

Dicht, recht, waterafstotend, nooit grof. Bevedering aan de oren, lichaam en benen.

Poten

Sterk, met stevige botten. Ronde, compacte gesloten voeten. Sterke zoolkussentjes.

Staart

Lage aanzet, nooit boven de rug gedragen. Mooie bevedering. Werd gewoonlijk gecoupeerd, in Nederland is couperen verboden.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Engelse Springer Spaniel past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Engelse Springer Spaniel past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Medium

  Relax Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Medium van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Medium Ageing 10+ natvoer

  Medium Ageing 10+ natvoer

  Je ouder wordende hond is gezond, toch? Je wilt natuurlijk dat hij zo lang mogelijk speels en gezond blijft. Medium Adult 10+ Wet van ROYAL CANIN® is speciaal aangepast aan de veranderende levensbehoefte van je hond.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Engelse Springer Spaniel

Naam Voorkomend in Nederland
1. Sam
2.2%
2.2%
2. Pepper
1.4%
1.4%
3. Bliksem
1.1%
1.1%
4. Tommy
1.1%
1.1%
5. Kyra
1.1%
1.1%

Engelse Springer Spaniel baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Engelse Springer Spaniel. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Engelse Springer Spaniel fokker of kennel.

Heb je al een Engelse Springer Spaniel pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Engelse Springer Spaniel het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies