Engelse Toy Terriër

Engelse Toy Terriër floor
Groot-Brittannië

De Engelse Toy Terriër is de miniatuurversie van de Manchester Terriër. Het Italiaanse Windhondje werd gebruikt om dit ras te verkleinen maar nog steeds is de Engelse Toy in hart en ziel een Terriër: een kleine, felle dondersteen die dol is op het najagen van alles wat beweegt en die bovendien prima waakt. De Engelse Toy Terriër is geen allemansvriendje.

Rasbeschrijving Engelse Toy Terriër

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnamen: Black and Tan Terriër, Toy Manchester Terriër

Uiterlijke kenmerken van de Engelse Toy Terriër

Gezelschapshond.

Bijzondere Terriërs

Het karakter van de Engelse Toy Terriër

De Engelse Toy Terriër is energiek, stoutmoedig, levendig en heeft echt een Terriër temperament. Hij is vrolijk, vriendelijk, kortom een aangenaam gezelschap. Hij is wantrouwig tegenover vreemden. Hij slaat luidruchtig alarm met zijn doordrin- gende blaf. De Engelse Toy Terriër heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Black-and-tan (zwart met wildkleurige aftekeningen). Ebbenhout black-and-tan met een warme kastanjebruine gloed. De scheiding tussen de twee kleuren moet heel duidelijk zijn. Snuit, onderkaak, keel, de voorzijde van de voorpoten zijn tan. Een kleine tan vlek is aanwezig op beide wangen en boven elk oog.

Lichaam

Compact. Lange, sierlijke, licht gebogen hals. Smalle, diepe borstkas. Gewelfde ribben. Licht gewelfde rug. Opwaarts gebogen bij de lendenen.

Schofthoogte

25-30 cm.

Gewicht

2,7-3,6 kg.

Type

Bijzondere Terriërs

Hoofd

Lang. Smalle, vlakke schedel met onduidelijke stop. De snuit versmalt een beetje naar het uiteinde toe. Sterke kaken. Aangesloten lippen.

Ogen

Klein, amandelvormig, schuin ingeplant, donker tot zwart.

Oren

Vlamvormig (recht, lang en gebogen) of een tipoor met vrij puntige uiteinden, hoog aangezet op het achterste deel van de schedel en in verhouding vrij dicht bij elkaar.

Vacht

Kort, dicht, aaneengesloten.

Poten

Fijne botten. Compacte voeten, kattenvoeten aan de achterpoten.

Staart

Laag aangezet, breed aan de basis, versmalt naar de punt toe. Hij reikt niet lager dan de sprongen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Engelse Toy Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Engelse Toy Terriër past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Mini Adult

  Mini Adult

  Je kleine hond is gezond toch? Of kan hij voor zijn enthousiasme extra energie gebruiken? Speciaal daarvoor hebben we Mini Adult van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
 • Small Dog Neutered Adult

  Small Dog Neutered Adult

  Is je kleine hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. En dus de voedselopname. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Small Dog Senior Consult Mature

  Small Dog Senior Consult Mature

  Je kleine oudere hond is gezond toch? Of zou hij wat vitaler kunnen? Kleine honden kunnen vanaf 8 jaar al de eerste ouderdomsverschijnselen krijgen. ROYAL CANIN® heeft voor de kleine hond vanaf 8 jaar Small Dog Senior Consult Mature ontwikkeld. Een speciale voeding om de gezondheid van je oudere hond te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Engelse Toy Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Engelse Toy Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Engelse Toy Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Engelse Toy Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Engelse Toy Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies