Épagneul Breton

Épagneul Breton floor
Frankrijk

Deze Franse hond is gefokt om het terrein af te zoeken naar wild. Heeft hij dat gevonden, dan wijst hij het aan door roerloos te blijven staan. De Epagneul Breton is meestal wit met oranje maar ook andere kleuren zijn toegestaan. Met een gewicht van zo’n 20 kilo is hij geen zwaargewicht. Vanwege zijn vriendelijke karakter is hij ook binnenshuis prima gezelschap.

Rasbeschrijving Épagneul Breton

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnamen: Épagneul van Bretagne, Bretonse Spaniel

Uiterlijke kenmerken van de Épagneul Breton

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Épagneul Breton

Deze stoutmoedige, enthousiaste, onvermoeibare en strijdlustige hond kan op elk soort terrein jagen. Maximale kwaliteit bij minimale afmetingen zou het motto voor de rasclub van deze lichte hond kunnen zijn. Met zijn uitstekende reukzin kan hij snel een spoor volgen, vastberaden aangeven. Tevens is hij een uitstekend retriever van watervogels. Hij is een veelzijdig jager met een voorkeur voor houtsnip en watersnip. Hij is evenwichtig, rustig, intelligent en vriendelijk, en daardoor een uitstekende gezelschapshond. Hij heeft een zachtaardige opvoeding nodig.

Kleur

Wit en oranje. Wit en bruin. Wit en zwart. Driekleurig (wit, zwart en tan) of schimmel (gekleurd haar gemengd met wit).

Lichaam

Vierkante lichaamsbouw. Middellange hals. Diepe borstkas. Tamelijk gewelfde ribben. Korte, brede lendenen. Opgetrokken buiklijn. Korte rug. Iets hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: 48 tot 50 cm. Teef: 47 tot 49 cm.

Gewicht

Reu: 15 tot 18 kg. Teef: 14 tot 15 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Rond. Ronde schedel.Geleidelijk hellende stop. Rechte neusbrug. Dunne lippen.

Ogen

Donker amberkleurig, in overeenstemming met kleur van de vacht.

Oren

Hoog aangezet, vrij kort, iets afgerond, bedekt met golvend haar.

Vacht

Niet te fijn, vrij vlak of een beetje golvend, nooit gekruld.

Poten

Slanke, gespierde benen. Voeten met gesloten tenen.

Staart

Recht of hangend (tenzij het dier geen staart heeft). Altijd kort, ongeveer 10 cm. Vaak iets zijwaarts gedraaid met een pluim aan het eind.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Épagneul Breton past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Épagneul Breton past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Junior

  Medium Dog Neutered Junior

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Adult

  Medium Dog Neutered Adult

  Is je hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je gecastreerde hond heeft minder calorieën nodig terwijl de eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je middelgrote hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Épagneul Breton baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Épagneul Breton. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Épagneul Breton fokker of kennel.

Heb je al een Épagneul Breton pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Épagneul Breton het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies