Épagneul de Pont-Audemer

Épagneul de Pont-Audemer floor
Frankrijk

De Epagneul de Pont Audemer ontstond door kruisingen tussen de Epagneul Français met de Ierse Waterspaniel. De Epagneul de Pont Audemer heeft de typische kuif en beharing van de Waterspaniel en is net als zijn Ierse neef een echte waterrat. Het ras komt in Nederland niet of nauwelijks voor en dat is jammer, want deze mooie hond is aangenaam gezelschap.

Rasbeschrijving Épagneul de Pont-Audemer

 • Ras afkomst: Frankrijk

Uiterlijke kenmerken van de Épagneul de Pont-Audemer

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Épagneul de Pont-Audemer

De

Kleur

Kastanje bruin, bij voorkeur bruin en grijs gevlekt met licht bruingele accenten.

Lichaam

Goed geproportioneerd. Licht gewelfde, droge en goed gespierde hals. Diepe en brede borstkas. Lange, goed gewelfde ribben. Vrij korte, stevige, gewelfde en gespierde lendenen. Vlakke flanken. Buiklijn iets opgetrokken. Rechte of iets gewelfde rug. Zeer licht hellende croupe.

Schofthoogte

52 tot 58 cm.

Gewicht

Ongeveer 20 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Slank. Ronde schedel met gekrulde kuif. Duidelijke achterhoofdsknobbel. Duidelijke stop. Lange neusbrug met een bolling in het midden. Dunne, niet erg over hangende lippen. Puntige, bruine neusspiegel.

Ogen

Vrij klein, donker amberkleurig of lichtbruin.

Oren

Vrij laag aangezet, vlak, matig dik, lang en met lang, zijdeachtig en sterk krullend haar bedekt dat overgaat in de kuif en ze moeten het gezicht omlijsten.

Vacht

Krullend en iets ruw. Zeer dicht.

Poten

Sterke, gespierde benen. Grote ronde voeten met krullend haar tussen de tenen.

Staart

Vrij recht gedragen. In het land van herkomst vaak tot een derde gecoupeerd, dicht bedekt met krullend haar. In Nederland is couperen verboden. Indien niet gecoupeerd middellang en iets omhoog gebogen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Épagneul de Pont-Audemer past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Épagneul de Pont-Audemer past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Obesity Management

  Obesity Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Gastro Intestinal Low Fat (natvoer)

  Gastro Intestinal Low Fat (natvoer)

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Gastro Intestinal Low Fat

  Gastro Intestinal Low Fat

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding met een laag vetgehalte voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Épagneul de Pont-Audemer baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Épagneul de Pont-Audemer. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Épagneul de Pont-Audemer fokker of kennel.

Heb je al een Épagneul de Pont-Audemer pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Épagneul de Pont-Audemer het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies