Épagneul Français

Épagneul Français floor
Frankrijk

De Epagneul Français is een allround jager die het terrein afzoekt naar wild. Heeft hij dat gevonden, dan wijst hij het aan door roerloos te blijven staan. Hij lijkt erg op de Grote Münsterlander die voor hetzelfde doel werd gefokt. De Epagneul Français staat bekend om zijn zachte karakter. Hij is een kindervriend en is ook binnenshuis prima gezelschap.

Rasbeschrijving Épagneul Français

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnaam: Franse Spaniel

Uiterlijke kenmerken van de Épagneul Français

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Épagneul Français

De

Kleur

Wit en bruin met enige vlekken. Soms sterk afgetekend met onregelmatige vlekken en gering tot matige gespikkeld of matig gespikkeld met schimmel. Bruin varieert van kaneelkleurig tot donker leverbruin. Witte bles op het hoofd is gewenst.

Lichaam

Aan de lange kant. Rechthoekige lichaamsbouw. Licht gewelfde hals zonder keelhuid. Goed ontwikkelde schoft. Brede, ruime borstkas. Brede, korte lendenen. Opgetrokken buiklijn. Horizontale, vlakke rug. Brede, ronde croupe.

Schofthoogte

Reu: 56 tot 61 cm. Teef: 55 tot 59 cm.

Gewicht

Ongeveer 25 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Middelgroot en niet te breed. Tamelijk fijnbesneden. Uitgesproken wenkbrauwbogen. Duidelijke stop. Licht gewelfde neusbrug, iets korter dan de schedel. Bruine neusspiegel. Bovenlip bedekt onderlip niet.

Ogen

Middelgroot, ovaal, donker amberkleurig.

Oren

Goed aangezet, tot de afgeronde einden bedekt met golvend, zijdeachtig haar.

Vacht

Lang en golvend op oren, achterkant van de benen, en staart. Vlak, zijdeachtig en dicht op het lichaam, met enige golving achter de hals en op bovenborst. Vlak liggend en fijn op het hoofd.

Poten

Stevige, gespierde benen met flinke botten. Ovale voeten met compacte, gesloten tenen en donkere voetzolen.

Staart

Reikend tot het spronggewricht, hellend of gebogen in een S-vorm gedragen. Met lang, golvend haar bedekt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Épagneul Français past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Épagneul Français past .

 • Medium Dog Junior

  Medium Dog Junior

  Je middelgrote pup is gezond, toch? Of zou zijn weerstand wel wat extra hulp kunnen gebruiken in deze belangrijke fase? Een pup van een middelgroot ras maakt in korte tijd een extreme groei door. Je dierenarts kan in dat geval een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die de natuurlijke afweer van je pup helpt te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Dermacomfort Wet

  Dermacomfort Wet

  Je hond is gezond, toch? Of is zijn huid soms wat gevoelig? Dermacomfort Wet van ROYAL CANIN® is een speciale natvoeding die het behoud van een gezonde huid ondersteunt.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Adult

  Medium Dog Adult

  Je middelgrote hond is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog meer kunnen glanzen, zijn huid nog iets gezonder kunnen? Dan kan je dierenarts speciale voeding van ROYAL CANIN® voorschrijven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Épagneul Français baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Épagneul Français. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Épagneul Français fokker of kennel.

Heb je al een Épagneul Français pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Épagneul Français het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies