Eurasiër

Eurasiër floor
Duitsland

De Eurasiër ontstond uit kruisingen tussen de Chow Chow en de Keeshond. Het doel was met de Eurasiër een ras te creëren dat minder luidruchtig was dan de Keeshond. Sommigen kennen de Eurasiër nog onder de naam ‘Wolf Chow’. De Eurasiër is een echte gezelschapshond. Hij is gemakkelijk in de omgang, waakt maar blijft altijd vriendelijk. Zijn vacht vraagt veel verzorging.

Rasbeschrijving Eurasiër

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnaam: Eurasiër

Uiterlijke kenmerken van de Eurasiër

Waakhond. Gezelschapshond.

Aziatische Keeshonden en soortgelijken

Het karakter van de Eurasiër

Deze zeer krachtige hond is goedaardig, vriendelijk, rustig en evenwichtig. Hij is minder luidruchtig dan de Keeshond. De Eurasiër vormt een sterke band met zijn baas en is vriendelijk met kinderen. Hoewel hij gereserveerd is ten opzichte van vreemden zal hij nooit aanvallen. De Eurasiîr is een oplettende waakhond. Consequente maar rustige opvoeding is nodig.

Kleur

Rood tot blond in verschillende nuances, wolfsgrijs, zwart en zwart met anders kleurige aftekening.

Lichaam

Stevig, niet al te kort.Gespierde hals. Duidelijk afgetekende schoft. Goed ontwikkelde voorborst. Ovale ribbenkast. Rechte, brede croupe. Rechte, gespierde rug.

Schofthoogte

Reu: 52 tot 60 cm. Teef: 48 tot 56 cm.

Gewicht

Reu: 23 tot 32 kg. Teef: 18 tot 26 kg.

Type

Aziatische Keeshonden en soortgelijken

Hoofd

Driehoekig. Wigvormige schedel is niet erg breed. Geen uitgesproken stop. Snuit loopt toe naar de neus. Sterke kaken. Zwarte lippen.

Ogen

Middelgroot, enigszins schuin in de schedel geplaatst. Donker van kleur en zwarte oogranden.

Oren

Middelgroot, driehoekig, licht afgeronde hoeken. Rechtop gedragen.

Vacht

Middellang. Niet echt uit-staand, maar niet dicht tegen de huid liggend. Kort op het gezicht en de voorkant van de benen. Langer op de hals, staart en achterkant van de benen (bevedering en broek). Dichte ondervacht.

Poten

Gespierde benen met middelzware botten. Ronde, gesloten, compacte voeten.

Staart

Recht, rond en stevig bij de aanhechting, toelopend naar het eind. Naar voren over de rug gedragen, enigszins gekromd over de zijkant van de lendenen of gekruld.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Eurasiër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Eurasiër past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Eurasiër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Eurasiër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Eurasiër fokker of kennel.

Heb je al een Eurasiër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Eurasiër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies