Exotic Shorthair

Exotic Shorthair floor
Verenigde Staten

De Exotische korthaar is rustig en tegelijkertijd nieuwsgierig en speels. Hij is zeer sociaal en daardoor makkelijk in de omgang. Zijn aanhankelijke karakter maakt dat hij graag mensen om zich heen heeft. De vacht heeft regelmatige verzorging nodig.

Kortharige Pers. Gewicht: 3 tot 6,5 kg. Middelgroot en gedrongen.

Rasbeschrijving Exotic Shorthair

 • Ras afkomst: Verenigde Staten
 • Andere rasnaam: Exotic Shorthair

Het karakter van de Exotic Shorthair

"Het is een vreedzame kat, iets levendiger dan de Pers. Hij is nieuwsgierig en speels, heeft een goed karakter en is sociaal ten opzichte van zijn soortgenoten en honden. Hij is gemakkelijk in de omgang en onopvallend, hij miauwt zelden., Verdraagt het niet om alleen te zijn. Hij is aanhankelijk en heeft behoefte aan de liefdevolle aanwezigheid van zijn baasje. Deze robuuste kat bereikt de volwassen leeftijd pas rond de drie jaar en zijn puberteit verloop nogal traag. Wanneer twee Exotic Shorthairkatten worden gekruist, kan het zijn dat er langharige jongen worden geboren. Deze worden door de C.F.A. Exotic Longhair genoemd; in Europa worden ze als Perzen beschouwd. De verzorging is eenvoudig. Eén keer per week borstelen en kammen is voldoende. Tijdens de rui moet dit dagelijks. Omdat ze soms nogal veel tranen is het goed om iedere dag de ogen schoon te maken."

Kleur

Alle kleuren van de Pers zijn erkend.

Lichaam

Middelgroot, cobby en laag op de poten. Brede borst. Massieve schouders. Robuust beenderstel en krachtig spierstelsel.

Hoofd

Rond en massief. Zeer brede schedel. Afgerond voorhoofd. Ronde, volle wangen. Korte, brede en ronde snuit. Korte, brede neus met een opvallende stop. Brede, goed geopende neusgaten, voor een goede ademhaling (t). Sterke kin. Brede, krachtige kaken.

Ogen

"Grote, ronde, ver uit elkaar staande ogen. Een zuivere en diepe kleur in harmonie met die van de vacht (bij de meeste variëteiten goud tot koperkleur; groen bij de chinchilla en de golden; blauw bij de witte en de colourpoint)."

Oren

Kleine oren, afgerond aan de uiteinden, niet al teveel geopend aan de basis. Heel ver uit elkaar geplaatst en met veel haar aan de binnenkant.

Vacht

Kortharig, iets langer dan die van andere kortharige rassen. Dichte, pluizige, iets van het lichaam afstaande vacht.

Poten

Kort, recht en sterk. Ronde, grote voeten. Plukjes haar tussen de tenen zijn wenselijk.

Staart

Een korte, dikke staart die laag wordt gedragen. Ronde punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Exotic Shorthair past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Exotic Shorthair past .

 • Renal Special

  Renal Special

  Heeft je kat nierproblemen? Bij nierproblemen kan je dierenarts speciale dieetvoeding van ROYAL CANIN® aan je kat voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Cat Urinary-Calm S/O-Biope

  Cat Urinary-Calm S/O-Biope

  Bekijk productpagina
 • Urinary S/O (natvoer - loaf)

  Urinary S/O (natvoer - loaf)

  Heb je het idee dat je kat niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Exotic Shorthair

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bo
1.1%
1.1%
2. Gizmo
1.1%
1.1%
3. Max
1.1%
1.1%
4. Minoes
1.1%
1.1%
5. Pepper
1.1%
1.1%

Exotic Shorthair baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Exotic Shorthair. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Exotic Shorthair fokker of cattery.

Heb je al een Exotic Shorthair kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Exotic Shorthair het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens