Fox Terriër Draadhaar

Fox Terriër Draadhaar floor
Groot-Brittannië

Van de Fox Terriër, in Engeland sinds de zestiende de eeuw gekend, bestaan twee variëteiten: de gladharige, de oudste en de draadharige. Voorvaderen zijn de Teckel, de Beagle en oude Terriër rassen. Rond 1810 werd hij gefokt voor de jacht op vossen (vandaar zijn naam), everzwijnen en dassen. Een rasstandaard voor de twee variëteiten werd in 1876, door de Fox Terriër club, vastgelegd. Hij is de beroemdste Terriër in de hondenwereld geworden. De gladharige variëteit komt minder voor dan de draadharige.

Rasbeschrijving Fox Terriër Draadhaar

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnamen: Fox(je), 'Kuifje' hond, Foxterriër

Uiterlijke kenmerken van de Fox Terriër Draadhaar

Jachthond. Waakhond. Gezelschapshond.

Grote en middelgrote Terriërs

Het karakter van de Fox Terriër Draadhaar

De Fox Terriër is een rustieke hond met een groot weerstandsvermogen. Hij is zeer energiek, snel, vol levenslust, kan niet stilzitten. Hij is onverschrokken, moedig, temperamentvol en eigenzinnig. Hij is vriendelijk met zijn baas en zacht met kinderen. Het is een goede waker, alert en een blaffer. De Fox Terriër is vaak agressief tegen soortgenoten en leeft moeilijk samen met andere diersoorten. Een consequente maar zachte opvoeding is nodig.

Kleur

Wit domineert: volledig wit, wit met wildkleurige (tan), zwarte of zwart en wildkleurige (black-and-tan) aftekeningen. Gestroomde leikleurige, rode of leverkleurige vlekken zijn niet toegestaan.

Lichaam

Gedrongen. Gespierde hals zonder keelhuid. Duidelijke schoft. Diepe borstkas. Matig gewelfde ribben. Korte, horizontale rug. Krachtige en gespierde lendenen. Rechte croupe.

Schofthoogte

Reuen: gelijk of minder dan 39,3 cm. Teven: iets minder groot dan de reu.

Gewicht

Reuen: ongeveer 8 kg. Teven: ongeveer 7 kg.

Type

Grote en middelgrote Terriërs

Hoofd

Lang. Vlakke schedel. Onduidelijke stop. De snuit versmalt naar de neus toe. Stevige kaken met ruige haren. Nooit volle kaken.

Ogen

Klein, rond en donker.

Oren

Klein, V-vormig. De oorschelp is geplooid en valt naar voren tot tegen de wang. Rechtopstaande oren moeten vermeden worden.

Vacht

Recht, vlak aanliggend, glad, stug, dicht en weelderig.

Poten

Gespierd, stevige botten. Ronde, gesloten compacte voeten. Dikke zoolkussens.

Staart

Hoog aangezet, vrolijk rechtop gedragen, noch op de rug, noch opgekruld, stevig en met een goede lengte.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Fox Terriër Draadhaar past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Fox Terriër Draadhaar past .

 • Mini Adult

  Mini Adult

  Je kleine hond is gezond toch? Of kan hij voor zijn enthousiasme extra energie gebruiken? Speciaal daarvoor hebben we Mini Adult van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
 • Mini Adult 8+

  Mini Adult 8+

  Je kleine hond is gezond, toch? Of zou hij nog wel wat vitaler kunnen, wat levendiger? Vanaf een leeftijd van 8 jaar kan je hond ouderdomsverschijnselen krijgen. Mini Adult 8+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om aan zijn veranderde voedingsbehoefte te voldoen.

  Bekijk productpagina
 • Mini Puppy

  Mini Puppy

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase extra natuurlijke weerstand kunnen gebruiken? Mini Puppy van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup met een verwacht volwassen gewicht van 10kg te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Fox Terriër Draadhaar baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Fox Terriër Draadhaar. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Fox Terriër Draadhaar fokker of kennel.

Heb je al een Fox Terriër Draadhaar pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Fox Terriër Draadhaar het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies